PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 684 tys. ocen
7,8 10 1 684224
7,6 75 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Zwykłe kino dla młodzieży o tym, że narkotyki są be. Nie wiem co robi tak wysoko w rankingu filmweb. Jeśli chodzi o filmy o narkotykach, to istnieją lepsze n. My dzieci z dworca ZOO lub troszkę z innej beczki Trainspotting.

ocenił(a) film na 10
matimat17

Ze śmiesznym Trainspottingiem do rozwaliłeś mnie do śmiechu. A Requiem

huo_sanchez

Jak nie jest jak jest. Nie bierz narkotyków bo uschnie ci ręka, zje cie lodówka i będziesz musiał dawać dupy na imprezach!

ocenił(a) film na 10
matimat17

Każdy ocenia film wg swojego kryterium, jeżeli Ty widzisz w nim tylko straszaka na narkotyki, to trudno. Nie wmawiaj innym swojego zdania.

użytkownik usunięty
matimat17

''Requiem for a Dream'' jest dla dzieci i nastolatek, natomiast Trainspotting to prawdziwe męskie kino o dragach.

ocenił(a) film na 6

http://www.filmweb.pl/Las.Vegas.Parano
Tyle w temacie, he he he :D

ocenił(a) film na 8
matimat17

Ten film nie jest tylko o dragach. Można spojrzeć trochę inaczej - np. na ostatnie dwie sceny. Oczywiście nie każdemu musi się podobać.

Zupełnie nie rozumiem też, dlaczego wszyscy porównują "Trainspotting" z "Requiem". To są dwa różne filmy, różne stylistyki, różne spojrzenia i różne tematy.

ocenił(a) film na 7
Platton

Ten film ma tylko tak wysoką średnią przez jedną scenkę, nie oszukujmy się, dodatkowo jest przeznaczony dla rozhisteryzowanych i chwiejnych nastolatek

użytkownik usunięty
PPWojtek

Dokładnie, z tego co zauważyłem to przeważnie kobiety najbardziej się jarają tym filmem.

Platton

Właśnie przez porównania tych filmów trafiłem na Requiem. Pewnie dlatego się zawiodłem, bo liczyłem na drugi Trainspotting. Spróbuje obejrzeć film po raz drugi z innym nastawieniem.

użytkownik usunięty
matimat17

Spróbuj nastawić się tak jak na zmierzch