PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685418
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Zwykłe kino dla młodzieży o tym, że narkotyki są be. Nie wiem co robi tak wysoko w rankingu filmweb. Jeśli chodzi o filmy o narkotykach, to istnieją lepsze n. My dzieci z dworca ZOO lub troszkę z innej beczki Trainspotting.

ocenił(a) film na 10
matimat17

Ze śmiesznym Trainspottingiem do rozwaliłeś mnie do śmiechu. A Requiem

ocenił(a) film na 4
huo_sanchez

Jak nie jest jak jest. Nie bierz narkotyków bo uschnie ci ręka, zje cie lodówka i będziesz musiał dawać dupy na imprezach!

ocenił(a) film na 10
matimat17

Każdy ocenia film wg swojego kryterium, jeżeli Ty widzisz w nim tylko straszaka na narkotyki, to trudno. Nie wmawiaj innym swojego zdania.

użytkownik usunięty
matimat17

''Requiem for a Dream'' jest dla dzieci i nastolatek, natomiast Trainspotting to prawdziwe męskie kino o dragach.

ocenił(a) film na 6

http://www.filmweb.pl/Las.Vegas.Parano
Tyle w temacie, he he he :D

ocenił(a) film na 8
matimat17

Ten film nie jest tylko o dragach. Można spojrzeć trochę inaczej - np. na ostatnie dwie sceny. Oczywiście nie każdemu musi się podobać.

Zupełnie nie rozumiem też, dlaczego wszyscy porównują "Trainspotting" z "Requiem". To są dwa różne filmy, różne stylistyki, różne spojrzenia i różne tematy.

ocenił(a) film na 7
Platton

Ten film ma tylko tak wysoką średnią przez jedną scenkę, nie oszukujmy się, dodatkowo jest przeznaczony dla rozhisteryzowanych i chwiejnych nastolatek

użytkownik usunięty
PPWojtek

Dokładnie, z tego co zauważyłem to przeważnie kobiety najbardziej się jarają tym filmem.

ocenił(a) film na 4
Platton

Właśnie przez porównania tych filmów trafiłem na Requiem. Pewnie dlatego się zawiodłem, bo liczyłem na drugi Trainspotting. Spróbuje obejrzeć film po raz drugi z innym nastawieniem.

użytkownik usunięty
matimat17

Spróbuj nastawić się tak jak na zmierzch