PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685418
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Każdy sięgający po twardsze narkotyki człowiek powinien zobaczyć najpierw ten film i się
zastanowić. Jeżeli dalej chce dać w żyłę, to proszę bardzo, ale ja nie chcę płacić podatków
na odratowywanie takich bezmózgów jak przedawkują! Bo przecież społeczeństwo nie
poniesie żadnej dotkliwej straty po śmierci takiego zaćpanego darmozjada.

ocenił(a) film na 10
69dzony

Hmm a co z bezmózgimi alkoholikami ? Płacisz za nich i nie przeszkadza to tobie ? :)

ocenił(a) film na 10
maksradioglowy

Oni jak najbardziej też. Ale to film o ćpunach, nie alkoholikach, więc nie wspominałem.

ocenił(a) film na 10
69dzony

Alkohol = narkotyk = ćpanie... owszem , nie bylo tego w filmie . Wychodze poza temat :)

Taka ciekawostka jeszcze : )
Każdy z nas , ludzi jest w pewnym sensie ćpunem. Brzmi głupio... Jednak każdy człowiek posiada w szyszynce substancje mocno psychodeliczna DMT ktora jest uznana za narkotyk , i w wielu państwach jest nie legalna.Używamy jej między innymi kazdej nocy podczas snu(dzieki temu snimy ) , podczas projekcji astralnych i co chyba najwazniejsze uwalnia sie podczas naszej smierci. Uzywajac tej substancji w celach naukowych mogli byśmy zrewolucjonizować ludzkie postrzeganie zycia i smierci , stali bysmy sie poprostu bardziej uduchowionymi osobnikami :) Niektore narkotyki wcale nie sa złe jak niestety uwaza wiekszosc Polaków.
Ehhh rozmarzyłem sie troche.. sory ::)

peace love and drugs

ocenił(a) film na 10
maksradioglowy

Co innego substancja zawarta w szyszynce od narodzenia, a co innego wstrzykiwanie sobie w żyłe. Ćpun = określenie dla osób używających ciężkich dragów, brudasów uwolnionych w narkotycznych oparach, gotowych na wszystko dla złotego strzalu.