PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 684 tys. ocen
7,8 10 1 684224
7,6 75 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

...jest świetna! Chciałbym wiedzieć jak się nazywa taki gatunek muzyki, o ile da się to jakoś konkretnie sklasyfikować. Poszukuje też utworów w podobnym klimacie (najlepiej jeszcze z jakimś zawodzącym chórkiem), także jakby ktoś coś znał to proszę o linka. Z góry dziękuję.

budka_z_napojami

To nie piosenka. To utwór. I przecież to jest... muzyka klasyczna. Może współczesna, ale ciągle klasyczna...

GregoryHouse

Utwór - to racja, mój błąd. Ale to, że to muzyka klasyczna to mi za ogólne, może jakiś podtyp klasycznej czy coś? Chodzi mi o taki mroczny klimat jak jest w tym utworze, bo jak klasyczna jest często skoczna i wesoła albo smutna. A mi nie o to chodzi. Chodzi mi o Mrok...więc jak potrafisz pomóc to : Grazie :3

ocenił(a) film na 10
budka_z_napojami

Oj ta muzyka... Obejrzałem ten film i mnie normalnie zmurowało. Kiedyś w autobusie usłyszałem ją (ktoś na dzwonek sobie ustawił), aż mnie ciarki przeszły po plecach O.o

budka_z_napojami

Mrok to (dark) ambient.

Zresztą ten motyw czasami jest zaliczany do ambientu. Nie wiem czemu, ale niech będzie.

GregoryHouse

To po prostu muzyka instrumentalna czyli bez słów.

scottpilgrim

Proszę mi tu nie spamić. Oczywiście, że to instrumentalna, ale mi chodzi o konkretny, mroczny , nurt tej muzyki o ile takowy istnieje.

budka_z_napojami

spamić? co ty emo? muzyka klimat gotyk, poza tym idź do twórcy muzyki który nagrywa różny styl do różnych filmów...