...jest świetna! Chciałbym wiedzieć jak się nazywa taki gatunek muzyki, o ile da się to jakoś konkretnie sklasyfikować. Poszukuje też utworów w podobnym klimacie (najlepiej jeszcze z jakimś zawodzącym chórkiem), także jakby ktoś coś znał to proszę o linka. Z góry dziękuję.
To nie piosenka. To utwór. I przecież to jest... muzyka klasyczna. Może współczesna, ale ciągle klasyczna...
Utwór - to racja, mój błąd. Ale to, że to muzyka klasyczna to mi za ogólne, może jakiś podtyp klasycznej czy coś? Chodzi mi o taki mroczny klimat jak jest w tym utworze, bo jak klasyczna jest często skoczna i wesoła albo smutna. A mi nie o to chodzi. Chodzi mi o Mrok...więc jak potrafisz pomóc to : Grazie :3
Oj ta muzyka... Obejrzałem ten film i mnie normalnie zmurowało. Kiedyś w autobusie usłyszałem ją (ktoś na dzwonek sobie ustawił), aż mnie ciarki przeszły po plecach O.o
Mrok to (dark) ambient.
Zresztą ten motyw czasami jest zaliczany do ambientu. Nie wiem czemu, ale niech będzie.
Proszę mi tu nie spamić. Oczywiście, że to instrumentalna, ale mi chodzi o konkretny, mroczny , nurt tej muzyki o ile takowy istnieje.