PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}
plakat filmu Requiem dla snu

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
7,8 674 270
ocen
7,8 10 1 674270
124 295
chce zobaczyć
7,3 32
oceny krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu
  • ...osobom które są wrażliwe/przeżywają depresje/mają doła etc.. Film nie zalicza się do tych co
    potrafią poprawić nastrój w filmowy wieczór, wręcz odwrotnie...

• użytkownik usunięty

Didox Po obejrzeniu zaniemówiłam... Miałam dziwne odczucia , byłam smutna i przygnębiona... Nie to, ze był jakieś straszny czy okropny, po prostu to wszystko mną wstrząsnęło....Trochę trwało zanim się otrząsnęłam. Ogólnie film mi się podobał, do tego jeszcze świetna muzyka :)

• WhiteRosette ocenił(a) ten film na: 9

ten film strasznie niszczy psychikę, ale jest bardzo, bardzo dobry

• RetroDiva ocenił(a) ten film na: 8

WhiteRosette Bez przesady.Psychiki nie niszczy, nie jest to jakoś wielce ciężki film.W bardzo ciekawy sposób przedstawione uzależnienie od narkotyków.(symbolika,ujęcia,bardzo dobra gra aktorska).

• surprise6 ocenił(a) ten film na: 6

RetroDiva Mnie też aż tak nie przytłoczył ani nie poruszył. Nie związałam się jakość szczególnie z bohaterami.

• maciekb80 ocenił(a) ten film na: 10

WhiteRosette " niszczy " ? Chyba uświadamia .

• piopio ocenił(a) ten film na: 9

maciekb80 Właściwe słowo "uświadamia" ale faktem pozostaje, że raczej na poprawę nastroju dobrze nie działa

• maciekb80 ocenił(a) ten film na: 10

Miałem to samo po seansie .

• Robert10203 ocenił(a) ten film na: 6

Didox Kurde, miałem odwrotnie. Chyba coś ze mną nie tak. Wynika to pewnie z tego, że nie byłem wstanie zidentyfikować się z bohaterami. Poza tą matką właściwie wszyscy dostali to na co zasłużyli więc niespecjalnie mi ich było żal. Tak czy siak film dobry - silne 6/10, jednak nie sadzę, żebym go obejrzał kiedykolwiek raz jeszcze - jest zdecydowanie za prosty.

• Fiamma1 ocenił(a) ten film na: 10

Robert10203 Hmm "dostali, to na co zasluzyli...." zdecydowanie pochopna ocena.... zapewne dostali to, co bylo im dane w tej konkretnej sytuacji przezyc...

• Paweox ocenił(a) ten film na: 9

Robert10203 "Tak czy siak film dobry - silne 6/10" - według ciebie dobry film to 6/10?

• Viollipop ocenił(a) ten film na: 6

Paweox 6/10 to jest dobry film...

• CorruptedSlime ocenił(a) ten film na: 9

Paweox Skala ocen jest od 1 do 10. Dobry film to 7/10.

• Kafsony ocenił(a) ten film na: 7

Didox lol

• natalia3852 ocenił(a) ten film na: 8

Didox a czego się spodziewałeś? ten film nie ma poprawić humoru, to nie komedia :p ma przestrzec przed narkotykami i świetnie to robi :P bo ja po obejrzeniu nigdy nawet nie pomyślę tego spróbować :P

• natalia3852 hehe dopoki Cie koledzy na to nie namowia :D :D :D

• natalia3852 ocenił(a) ten film na: 8

XxXsaritaXxX namawiali nie raz ;)

• krytykamil ocenił(a) ten film na: 8

Didox Przecież masz geniuszu gatunek podany .... no chyba ,że ktoś lubi oglądać dramaty dla poprawy humoru.

• użytkownik usunięty ocenił(a) ten film na: 8

krytykamil Dramat ma zawierać wydarzenia dramatyczne,nie musi od początku do końca być przygnębiający :)

• użytkownik usunięty ocenił(a) ten film na: 8

krytykamil Może skończyć się " i żyli długo i szczęśliwie" co z prawdobodobnie poprawi humor.

• private_90 ocenił(a) ten film na: 9

Didox Nie zgadzam sie ten film nie miał wprowadzac cie w dobry nastroj nie mial byc przyjemny, miał pokazac jak jest naprawde. Jak kończy sie walka z uzaleznieniami (można uzaleznic sie fizycznie jak i psychicznie). Jest "ciezki" ale obowiązkowy jak juz ktos wczesniej napisal. Jesli chodzi o depresje.. To wszystko zalezy od twojego myslenia podejscia do zycia i tego czy potrafisz dostrzec wartosciowe rzeczy.

• pjootr ocenił(a) ten film na: 10

Didox Zawsze myślałem, że to film o ćpunach, nic ciekawego, ale w końcu oglądnąłem. Bardzo smutny film. Mimo, że z narkotykami styczności nie mam to mnie poruszył. Szczególnie mnie poruszył początek, gdy matka mówiła, że dzięki prochom ma po co wstawać. Mimo, że to film o narkotykach to ja dostrzegłem w nim również każdy inny problem z uzależnieniem od czegokolwiek, gdy szukamy sposobu na poradzenie sobie z rzeczywistością, która nas przytłacza.

• Ulencja_Zdenek ocenił(a) ten film na: 8

Didox Oglądałam ten film,a też miewam takie stany,jak dla mnie bardzo dramatyczny i przejmujący obraz,soundtrack też godny polecenia.Ja lubię takie filmy,te przekoloryzowane nie są dla mnie nic warte chyba dla zabicia czasu można je obejrzeć.

• pirotester ocenił(a) ten film na: 6

Didox Jeśli ten film was przytłacza to obejrzyjcie "Konia Turyńskiego", lub inne filmy Tarra. Tam to dopiero jest pokazana taka pustka psychiczna, że chce się wyć i uciekać, a po seansie i otrząśnięciu się nagle zaczyna się doceniać wszystko, co się ma.

• elaskawski ocenił(a) ten film na: 7

Didox Nie wiem czy mogę zgodzić się ze stwierdzeniem, że film jest drastyczny bądź dołuje jakoś specjalnie.
    Ja oceniłem film na 7/10 (dobry) - ponieważ był on moim zdaniem...dobry. Produkcja niesie prosty przekaz - narkotyki zabijają, znakomity dla nastolatków, których trzeba zdecydowanie przestrzegać przed dragami (zwłaszcza dziś kiedy popularne są chyba jeszcze gorsze syfy pokroju dopalaczy). Jednak trzeba powiedzieć że fabuła w kilku momentach nie siliła się na bycie jakąś oryginalną, np. sytuacja w której zabrakło towaru w całym Nowym Jorku.. dlaczego zabrakło? Co się stało? Nie powiedziałbym że w NY jest taki moment w którym brakuje narko.... Ale ok, fikcja na potrzeby fabuły.. Ponadto z tą ręką, też raczej pierdoły, bo już dawno umarłby w skutek zakażenia. Kwestia jednej doby.

• karzyna9 ocenił(a) ten film na: 8

Didox ok, tylko niby czemu my ludzie, mielibyśmy sobie poprawiać humor "filmami" (życie nasze to pokręcona bania), skoro jesteśmy takimi, hm, no kim?