PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 684688
7,6 82 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

ja nie widzę w nim nic wartego uwagi. Pozycja w rankingu to już czysta kpina... Naprawdę w polskim społoczeństwie jest tylu ćpunów? 2/10 mogło być gorzej (Avatar XDDDDDDDDDDD)

gejzermocy

a nie sądzisz, że to może być taka przestroga dla tych którzy narkomanami nie są?
dobrze że w tytule dodane jest chyba, bo autor sam jeszcze nie wiem co sądzić o filmie, bo pozycja w rankingu go chyba trochę zastanawia, gdyż ta jednak o czymś świadczy.
nie podoba się - trudno
pozdrawiam

gejzermocy

nie wiem czy "ciekawy", ale na pewno poruszający. Wszystkiego się po nim odechciewa. Bardzo podobał m się motyw tych urwanych momentów i wzmocnionych dźwięków. Jednym słowem oddziaływuje na psychikę.

ocenił(a) film na 10
departed

Ładnie to opisałaś departed, bo prawdą jest to, że potrafi oddziaływać na psychikę. Co do osób zażywających narkotyki, nawet nie jestem pewna czy to by do nich przemówiło, z nałogiem nie walczy się tylko za pomocą filmów. Zresztą takim osobom może być wszystko jedno jak takiemu Harremu. Jak dla mnie film przeraża tym, że wszyscy dążą do spełnienia swoich marzeń, ale niestety w złą stronę. Ten film pokazuje jak straszny jest upadek. Ludzie są silni, ale pragnienie bycia kimś potrafi ich stoczyć na samo dno. Dlatego warto mieć obok siebie bliskich, wspierać, a nie zostawiać wszystkich na pastwę losu. Myślę, że "Requiem dla snu" apeluje także o zachowanie zdrowia (psychicznego i fizycznego), bo jeśli się je traci, wtedy najtrudniej cokolwiek zdziałać.

ocenił(a) film na 2
gejzermocy

Gejzermocy, jeżeli Ty nie uważasz "Requiem dla snu" za ciekawy, to Twoja sprawa. A poza tym, to wątpię, że ćpunom ten film się podoba-jakbym była narkomanką, nie chciałabym tego oglądać, bo jest bardzo dosadny.
A ten napis (Avatar XDDDDDDDDDDD) miał być jakąś prowokacją?

gejzermocy

Mogą oglądać, ale rozczaruje ich ten film, ponieważ (tak się domyślam) oddziaływuje on tylko na osoby nałogowo zażywające narkotki. Jak ktoś nie ćpa może sobie odpuścić, bo to kompletna nuda dla normalnego widza. A może nienormalnego patrząc na ocenę filmu... A Avatar to przykład jednego z najgorszych filmów ostatnich lat. Tak dodałem na otarcie łez. Mogło być gorzej!

ocenił(a) film na 10
gejzermocy

To najprawdopodobniej źle się domyślasz. Bywa.
Więc należy zadawać pytanie czym jest dla Ciebie normalność? A czym nienormalność.
Czemu Avatar Ci się nie podoba? Pytam z czystej ciekawości :).

ocenił(a) film na 9
gejzermocy

Ja jakoś nigdy nie ćpałam i nie mam zamiaru tego robić, a jednak film zrobił na mnie ogromne wrażenie, w ogóle nie rozczarował i wcale nie był nudny, czyli jestem nienormalna. Dobrze wiedzieć.

Aune_1

Nie, to nie była prowokacja.

ocenił(a) film na 10
gejzermocy

co tu dużo pisać film jest arcydziełem i najlepszym w swoim gatunku, i żadna krytyka tego nie zmieni ;)

ocenił(a) film na 10
gejzermocy

Gejzermocy skoro masz 10lat to radze poogladac sobie Cartoon Network i isc spac po 19 a rodzicow popros o zalozenie blokady na internet ;) a i bym zapomnial. Avatar jest od 13 roku zycia wiec jakim cudem go obejrzales ? o Requiem juz nie wspomne ;) Dobranoc.

Speedway

Mam 19lat i uwielbiam Cartoony. Co do blokady na internet to jestem za, jeśli ma na celu ograniczenia w dostępie do debilnych komentarzy ludzi nie wnoszących nic do tematu. Avatar od 13 lat? Raczej "do" dziecko. Raczej "do"...

ocenił(a) film na 1
gejzermocy

Ten film jest pseudo inteligentny dla pseudo inteligentnych ludzi. Ludzie wmawiacie sobie, że to taki piekny film, o straconych marzeniach, o nałogach i uzależnieniach, że film jest mądry i daje nam coś do zrozumienia a tak naprawde to jakies pseudo-morały. Naprawde nie lubie takich filmów, najbardziej pretensjonalny film jaki w życiu widziałem.

Thief_

dokładnie tak samo myśle. Ale ćwierćinteligentów nie przekonasz. "Znafcy" wiedzą lepiej

użytkownik usunięty
gejzermocy

,,Ale ćwierćinteligentów nie przekonasz. "Znafcy" wiedzą lepiej''
Obrażanie rozmówców z braku argumentów...to dopiero ćwierć-inteligencja LOL

ocenił(a) film na 10
gejzermocy

Czy się podoba temat czy nie, film jest zajebiście nakręcony. Wiele momentów jest bardzo poruszających, oddziałujących na psychikę. Dlatego taka pozycja w rankingu.

ocenił(a) film na 10
Szczepanek

krótko i zwieźle nie lubie ubliżać ludziom ,ale autorze temu jestes kretynem ?

JohnyRotten

Skoro zadajesz takie pytanie obrażasz sam siebie. Domyśl się dlaczego. Film beznadziejny. Zajebiście nakręcony??? Tak, tak, "zajebisty argument", a poruszający jest tylko dla ćpunów. Ja na nim zasnęłem. Moi koledzy także. Ten film to dobry materiał na dokument a nie tego rodzaju "poruszające" kino.

ocenił(a) film na 8
gejzermocy

iks de iks de iks de.

ocenił(a) film na 9
barney_w_spodnicy

w pewnym sensie zgadzam się z barneyem.

gejzermocy

w pewnym sensie zgadzam sie z autorem. Film na pewno byłby ciekawszy dla cpunów,a ztego co widze to duzo w Polsce ich jest, niestety;p Lecz niee.. zaczekajcie... ćpuny uwazaja ze nie są ćpunami, twierdzą np. ze marihuana to nie narkotyk hahahaha.
precz z ćpunami, zapier**liłbym ich wszystkich. po chvj to żyje na naszej planecie !!!!!!!!!!!!????????????
dodam jeszcze ze chcialbym porozmawiać z matką ćpuna i strzelić jej w morde za to ze nie potrafiła wychować swojego bachora !!!!!

astok0

eee? Trochę chyba cie poniosło;p A marihuana to nie jest narkotyk "znafco"

użytkownik usunięty
astok0

,,zapier**liłbym ich wszystkich. po chvj to żyje na naszej planecie !!!!!!!!!!!!????????????''
A po chvj ty żyjesz na naszej planecie!?

ocenił(a) film na 10
gejzermocy

http://www.youtube.com/watch?v=iwGFalTRHDA