Jak w temacie...
Mieli pole do popisu, ale to zepsuli. Po obejrzeniu widać, że film kręcony na szybko dla
szybkich pieniędzy. Oto elementy jakie mi się nie podobały:
-niekończona amunicja (w większości wypadków)
-pojawiają się nowe zombie, o których nic się nie dowiadujemy
-cudem ocalała z wypadku lotniczego Alice
-zbyt krótka walka z Weskerem
-wytrzymałość Alice po tym jak oberwała młotkiem od mutanta z workiem na głowie
-pajączki zmieniające pamięć
-Scofield... znowu ratuje bliską osobę z więzienia xp
-końcówka, która pozostawia niedosyt i do tego jest debilna... Tysiące uzbrojonych
żołnierzy w samolotach leci na ponad 2000 nieuzbrojonych, dopiero co wybudzonych po
eksperymentach ludziach i na 3 lekko uzbrojonych i pani dowodząca zapowiada "wielką
bitwę"...
-efekty a'la matrix.
Znalazłoby się jeszcze trochę minusów, ale to są te najważniejsze. Daje 3/10- sałbo
naprawdę słabo...
- niekończąca się amunicja jest w każdym filmie akcji, nic na to nie poradzisz. Nie wyobrażam sobie scen akcji, gdzie bohaterowie biegają z torbami zapasowych magazynków i w kółko przeładowują!!!
- a czego chcesz się o tych zombie dowiedzieć ? występują one tez w grach RE, gdzie również nie są jakoś szczegółowo wyjaśnione!
- cuda się zdarzają ;) (ten temat był już milion razy wałkowany!)
- walka była wyjęta z gry RE5 i zrealizowana świetnie! (lepiej i dłużej niż cut-scenka w gierce)
- jaka wytrzymałość ? nic dziwnego w tej scenie nie zauważyłem. dostała bokiem toporka, który może i był duży i ciężki ale cios był zadany w dość wolnym tempie. (poza tym to przecież Alice :P)
- pajączki były również w grze, ich użycie było jak najbardziej na miejscu!
- akurat ta część mnie rozbawiła (podobnie jak Millera, gdy skrypt przeczytał), więc ode mnie +
- każdy film RE kończy się 'debilnym' zakończeniem, które zwiastuje kolejny film ;)
- argumentu matrixowego nie komentuje (filmy zawszę zapożyczają z innych filmów, matrix nie jest tu wyjątkiem!)
Naprawdę nie wiem po co czepiać się filmu, który jest czysto rozrywkowym i nierealistycznym tworem luźno opartym na grze komputerowej (suuuuper realistycznej :P)!! Ja tam osobiście już zacieram rączki na 5 część, bo Afterlife pobija kolejne rekordy i ma już na koncie $202mln :)