Mam pewne zastrzeżenie, a chodzi o to że w RE 2 Raccon City zostało zniszczone przez bombę atomową (więc jak się tam dostaną????), chyba że samo The Hive i Manison przetrwało i by pociągiem tam by się dostali....
------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------ -------------------------------------
Według mnie powinni być:
1.Ludzie:
-Alice (główna postać, będzie dalej "mamą" Becky)
-Albert Wesker (nie zdradzi)
-Chris i Claire Redfield (rozwalą Red Queen, za pomocą klucza, tego co w RE 1 i przy pomocy White Queen)
-Ada Wong (będzie razem z Leon'em)
-Becky
-Rain Ocampo (2 klony: dobra i zła, jak w RE5)
-Matt Addison (klon, po zniszczeniu Red Queen, będzie wychowywać z Alice Becky i będą razem)
-Jill Valentine (zabije Weskera)
-Leon S. Kennedy (będzie razem z Adą)
- K-Mart (odnajdzie ją Leon)
2.Zombie:
-Licker
-Zmutowany Licker
-Axeman
-Zombie
-Las Plagas
-Smoki (te z zakończenia RE5)
-Nemesisy (takie jak z gry RE3, pamiętam jak się zabiło jednego kolejny wyskakiwał za chwilę xD)
-Psy zombie (wrogie i takie na usługach Weskera xD)
3. Sztuczna inteligencja:
-Red Queen
-White Queen
------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------ ------------------------------------------
Fajnie by było gdyby to nie była ostatnia część i by nie zabili wszystkich zombie, lecz ciągle by uciekali, fortece, helikoptery, konwoje... Z resztą i tak ich dużo nie zostanie :D, ale dopiero jak nie który piszą że "Paul W.S. Anderson w jednym ze swoich wywiadów wypowiedział się że, jego marzeniem jest dobić do 12 filmów" w 12 części by ich zniszczyli. Wymyśliłam taki epilog że Ziemia jednak powróci do normalności oraz ocalali zaczęli zaludniać planetę :) i na samym końcu takie tajemnicze (mroczne, dla nich) zakończenie, nowo powstała siedziba firmy, a'la Umbrella (bo ta już nie istnieje) korporacja X (wymyślili by nazwę xD) która wykupiła próbki wirusa G,T i Victorii...
------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------ --------------------------------------------
Proszę o komentarze moich pomysłów i jeżeli ktoś ma "hejtować" jak Kot Hejter to niech się zamknie....