PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=679120}

Resident Evil: Ostatni rozdział

Resident Evil: The Final Chapter
2016
5,4 32 tys. ocen
5,4 10 1 31633
2,5 13 krytyków
Resident Evil: Ostatni rozdział
powrót do forum filmu Resident Evil: Ostatni rozdział

W raccoon city się zaczęło i w reccoon city powinno się skończyć.
Alice i ekipa najlepszych z najlepszych :
- Leon s Kennedy
- Wesker
- Jill Valentine
- Ada wong
Może przeżyli :
- Claire redfield
- Cris redfield

kamil_kijewski

A może by tak dodać kilka postaci z gry? Np. Jack Krauser. ;p

DeGreZet

Może być ?

kamil_kijewski

Alice kontynuuje swoją walkę z wrogim systemem Umbrelli Czerwoną Królową z pomocą swoich przyjaciół Jill Valentine, Leon Kennedy , Ada Wong. Pomagał im będzie Wesker. Po drodze spotkają byłych towarzyszy Chrisa Redfielda, Claire Redfield i Kmart. Ich epicka bitwa doprowadzi ich do miejsca, gdzie to wszystko się zaczęło, w mrocznej rezydencji wybudowanej przez założyciela Umbrelli Ozwella E. Spencera,a także do głębokiego podziemnego laboratorium znanego Ulem, z którego Czerwona Królowa planuje zniszczenie życia ludzkiego.

OBSADA:
Alice - Milla Javovich
Jill Valentine - Sienna Guillory
Chris Redfield - Wentworth Miller
Claire Redfield - Ali Larter
K-Mart - Spencer Locke
Albert Wesker - Shawn Roberts
Leon S. Kennedy - Johann Urb
Ada Wong - Li Bingbing
Becky - Aryana Engineer
Czerwona Królowa - Megan Charpentier
Matt Addison - Eric Mabius
Steve Burnside - Ryan Merriman
Ashley Graham - Cinta Laura Kiehl

użytkownik usunięty
_REC_

Brakuje mi tu kilka postaci, i chciałbym jeszcze przedstawić swoją obsadę na ostatni Resident Evil: Armageddon:
Milla Jovovich - Alice (bardziej na drugi plan)
Sienna Guillory - Jill Valentine (mogłaby zagrać główną rolę)
Li Bingbing - Ada Wong - mogłaby w ostatnim Resident Evil pokazać trochę umiejętności akrobatycznych.
Jensen Ackles - Leon S. Kennedy
Ali Larter - Claire Redfield
Spencer Locke - K-Mart
David Boreanaz - Chris Redfield - jest dużo lepiej zbudowany od Wentwortha Millera.
Shawn Roberts - Albert Wesker - Wesker zginie w ostatnim Resident Evil.
Aryana Engineer - Becky
Mike Epps - L.J. - mógłby wrócić jako brat bliźniak, znający się na broni, przyjaciel Alice.
Dolph Lundgren - Jack Krauser - między nim a Leonem dojdzie do walki, w której Krauser ulega przemianie jak w grze Re4, a Leon wbije mu nóż w serce.
Naomie Harris - Sheva Alomar - mogłaby pojawić się mniej więcej w połowie filmu, będzie pomagać Alice w walce przeciwko Red Queen.
Eric Mabius - Matt Addison
Ryan Merriman - Steve Burnside
Channing Tatum - Richard Aiken
Cinta Laura Kiehl - Ashley Graham
Michelle Rodriguez - Rain Ocampo - mogłaby wrócić jako klony: dwa dobre i cztery złe.(złe klony zginą)
Colin Salmon - James "One" Shade - wróciłby jako dobry i zły klon. (dobry przeżyje, zły zginie)
Oded Fehr - Carlos Olivera - wróciłby jako dobry i zły klon. (dobry przeżyje, zły zginie)
Megan Charpentier - Red Queen
Emmy Rossum - Rebecca Chambers
Akcja filmu będzie się rozgrywać w Waszyngtonie, w Beijing, gdzieś w Afryce, i w Raccoon City. W Raccoon City się zaczęło i w Raccoon City powinno się skończyć.
Ponieważ to będzie ostatni Resident Evil, mógłby trwać maximum 3 godziny, no może 2 i pół.
Niech tylko Anderson nie s******li tego filmu i niech wyciśnie z niego tyle ile się da i zrobi coś extra, mogłoby pojawić się trochę więcej krwi. Mógłby być choć w połowie survival-horror'em.
Czy według ciebie taki pomysł jest możliwy do zrealizowania??

Nie wiem czy będą Rebecca, Richard, Sheva,Carlos, Krauser, L.J, ale reszta na pewno bo to co napisałem to są informacje potwierdzone. A film będzie pewno trwał ok. 2 godz. Nie przyjmij tego źle, ale dla mnie trochę za tłoczno w obsadzie u ciebie.

użytkownik usunięty
_REC_

Rozumiem twoją opinię, ale spójrz na to z drugiej strony, im więcej tym lepiej. Ale muszę cię o coś spytać: Jesteś pewien, że ostatni Resident będzie trwał ok. 2 godzin?

Pewien nie jestem, ale tak mi się wydaje.

ocenił(a) film na 10

Nie ma szans na tyle nowych postaci. Na 100% pojawią się te postacie: Alice, Jill, Wesker, Claire, Cris, Leon, Ada, K-Mart. Może pojawić się ktoś nowy ale na pewno nie ci którzy zginęli bo fabryka klonów została zniszczona i motyw klonów jest zakończony. Kolejnym problemem dla tylu postaci z gry jest iż zapewne duża część z nich zginęła by tak jak to było z Barrym Burtonem, a co za tym idzie fani serii gier RE jeszcze bardziej znienawidzili by ekranizację "ich" gry, a po za tym przy tylu postaciach film musiał by być cholernie długi. Na koniec dodam jeszcze tylko, że główną postacią tej serii jest Alice i szczerze wątpię, aby ją odsunęli na drugi plan ;)

użytkownik usunięty
chelseasoldier1905

Ale mam jeden warunek. Niech Anderson coś zrobi z czasem trwania: 3 godziny, no może 2 i pół. 1h i 30 min to za krótko jak na Resident Evil.

ocenił(a) film na 1

Nie przesadzasz trochę, 2h lub 2h 15min, max. Nie chcę żeby było ja we "Władcy Pierścieni" gdzie myślałem że film skończył się 3 razy. Po za tym nawet 'władca' czy "Hobbit" nie trwały 3h, bo 2h 50min.
Zgadzam się że filmy z tej serii są zdecydowanie za krótkie.

ocenił(a) film na 6
chelseasoldier1905

Sądzę że upchnięcie Steve Burnside byłoby możliwe, mógłby siedzieć w celi Umbrelli z Claire,Chrisem i Kmart. Ashley Graham mogłaby być w kapitolu którego bronią. Co do motywów z gry zobaczyłbym Mr.X'a. Walke Ady i Leona z nim, zamiane jego w silniejszą formę, mógłby być ostatnią bestią ekranizacji Resident Evil. Uwolniłaby go Red Queen by zabił Alice reszte, a w ten czas Wesker by zajął się ją. Takie połączenie Code Veronica z Umbrella Chronicles.