Jestem fanem wszelakich filmów o zombi i apokalipsie wywołanej tajemniczym wirusem. Jako nastolatek
podkochiwałem się w Milli, pierwsze dwie części serii oglądałem z przyjemnością, ale piąta część była
najgorszym filmem jaki widziałem od kilku lat. Czy w szóstej części także będą zombi na motorach jak w
poprzedniej? Błagam nie spier*olcie tej części jak piątej. Tamtej szmiry nie dało się oglądać i nawet
seksowna Milla jej nie ratowała. Przykro mi, piszę to jako fanatyk zombi.
Dlaczego jesteś tak sceptycznie nastawiony do zombie poruszających się na motorach, czy innych pojazdach? To jest las plagas, nie byle jaki wirus. Nic dziwnego, że strzelają z karabinów, albo biegają. W grach zostało to ukazane dokładnie w ten sam sposób, więc nie widzę problemu pokazania tego w filmie.
Przecież te gry z serii RE to też syf. RE5 i RE6 to tragedia. Szóstka miała przynajmniej fabułę dobrą, ale nic poza tym, przypominała tanie ścierwo dla dzieci pokroju Call of Duty, czyli słaba rozgrywka wypchana wybuchami dookoła i innymi pierdołami rodem z badziewnych filmów akcji z zachodu. Jedyny z nowszych Residentów który zasługuje na miano Residenta to Revelations, który ma trochę błędów technicznych, ale ma dobry klimat i przypomina trochę dwójkę w niektórych aspektach.
Też mi się ten klimat podoba i nie sposób stwierdzić że został całkowicie zepsuty przez 5 część.
hm .. zombie na motorach?.. kurcze jakoś trudno to sobie wyobrazić ( może dlatego , gdyż bardziej zombie kojarzą się , jak dla mnie z powolnymi potworkami , ewentualnie lekko inteligentnych , patrz umiejących posługiwać się narzędziami głownie bronią białą , ale chcących jedynie zasmakować tkanki )
Sam pomysł na to , aby tzw żywe trupy , umiejące jeździć na jedno śladu , jest nie co ( jak dla mnie ) zabawne
Osobiście wolałby,aby na wzór ostatniej części jedynie mutowany , bez udziwnień
)