PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=593957}

Resident Evil: Retrybucja

Resident Evil: Retribution
2012
5,5 52 tys. ocen
5,5 10 1 51537
3,4 17 krytyków
Resident Evil: Retrybucja
powrót do forum filmu Resident Evil: Retrybucja

Mam nadzieję że w Resident evil retribution Jill BĘDZIE TAKA JAK PRAGNĘ
ABY BYŁA.Carlos w grze miał długie włosy a w filmie ma krótkie.Claire
ok.Chris ok.
Ni wie czego oczekiwać po tym filmie !!!!
Komentujcie

ocenił(a) film na 6
BelzeBoobies

No piąteczka trochę odrzuca po wielu latach grania w Residenty:P
No cóż, ja polecam kupić znów gacka i zagrać w Zero, albo kupić WII i przypomnieć sobie historię Residentów w Umbrella i Darkside Chronicles które nie są aż takie złę, chociaż wręcz "Gwałcą" Re3 Nemesis i Re1 nie dodając Burtona;p Ale no cóż chcieli po szybkiemu przypomnieć i zapoznać nowych graczy z historią....

AlbertWesker

''Zero jest o tyle fajne że mamy tam odświeżone lokacje z re2;)''
Jezu widac przeszedlez Zero od deski do deski...
Zero to prequel jedynki i ciezko aby byly tam motywy z RE2 skoro wirus nie wydostal sie poza lasy przedmiesci Raccoon...

ocenił(a) film na 6
crystalviper

yyyy...wiesz że w Resident Evil 2 przez komisariat i kanały dostajemy się do tajnych labolatoriów i ośrodków ub=mbrelli pod miastem Raccoon? w tych samych miejscach przebywamy przez chwile w Re Zero. Np. Save Room przy Elevatorku, do ktorego Leon i Claire wnosza chorą Sherry.

AlbertWesker

True wlasnie odpalilem i bez kitu miejscowka z dwojki zwracam honor.

ocenił(a) film na 6
crystalviper

spoko;) ja miejscowki z re znam na pamiec, jakby mnie w raccoon city zamkneli to bym mogł zombiaki oprowadzać;p

AlbertWesker

To szacun :)
Btw grales w Revalations? nie wiesz czy trzyma poziom??

ocenił(a) film na 6
crystalviper

a no grałęm, czy trzyma? no trzyma poziom re4,re5 tyle że celowanie mi się nie podoba;/

Pwuriel

Jasne seria gier schodzi na psy ale jednak jakiegos kanonu sie trzymaja nie ma takich kosmicznych motywow jak w filmach.

Abadon

Jako wielki fan serii gier RE powiem tyle że ogólnie filmy są mizerne, 2 część była najbardziej podobna do gry, a co do postaci to wkońcu pojawi się Leon S. Kennedy........a tak w ogóle to czekam na 6 część gry pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
crazyraver

Gry Resident evil 1,2,3, code veronica, remake i 0 są świetne. Te gry miały super klimat.
Najlepszą częscią dla mnie jest Resident evil 2, a potem jedynka, może dlatego że najpierw zagralem i przeszedłem dwójkę, bo mnie totalnie oczarowała klimatem, a potem dopiero ogarnałem jedynkę, która z momencie premiery troszkę mnie odrzuciła.
Jakież było moje zdziwienie jak do niej wróciłem po dwójce. Nemesis gorszy od 1 i 2. Remake świetny, panuje tam jakby graficzna atmosfera jak w Alone in the dark 4 z 2001 :)
Resident evil 4 troche gorsza, ale ujdzie. 5 część słaba.
Seria gier obniżyła mocno loty, więc nie rozumiem czemu ktoś twierdzi, że fani nie przyznają że seria gier ma równie pochyłą w dół.
Seria filmowa nie podoba sie mi w ogóle, ale jedynka i dwójka może być. Reszta mi sie w ogóle nie podoba.
Natomiast anime Degeneration i Damnation podobały się mi i mają klimat.