PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=593957}

Resident Evil: Retrybucja

Resident Evil: Retribution
2012
5,5 52 tys. ocen
5,5 10 1 51550
3,1 19 krytyków
Resident Evil: Retrybucja
powrót do forum filmu Resident Evil: Retrybucja

mniej niż minutę temu

Witam...

czytałen w necie że k-mart miała naprawdę na imie Dahlia lub coś takiego...?! Ale skad wy to znacie..? Przeciez w filmie nie było tego wytłumaczone...?

ocenił(a) film na 5
Darkengar

Byłem aspołeczny jeszcze przed wymyśleniem emo i nie jest to dla mnie moda, po prostu widzę jak ludzie podchodzą do błahostek i przez to uważam społeczeństwa za miejsce nie dla mnie. Masło maślane? W którym miejscu? W tym, że CGI jest sztuczne? CGI w filmach ma dążyć do oszukania widza, że sztuczna grafika jest tak na prawdę żywym obrazem - w Retrybucji tego nie ma, ktoś powiedział CGI, ktoś inny za to zapłacił, ktoś jeszcze inny zrobił je. Najwyraźniej za dużo pieniążków poszło na 3D i nie starczyło na grupę wykwalifikowanych grafików.

ocenił(a) film na 10
Santiago18

mi się wydaje, że Claire czy jakoś tak, ona mówiła to w RE3 jak się zapoznała z Alice ; )

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

W filmie nigdy nie padło prawdziwe imię K-Mart, więc nie mów, że miała na imię Claire. Owszem, była Claire, ale była to Claire Redfield.

ocenił(a) film na 10
chelseasoldier1905

Nie dokładnie Claire, tylko mówiła, że jakoś tak zdrobniale...
przysłuchaj się w RE3, po tym jak Alice (swoimi mocami) zabiła te kruki i tak jakby straciła przytomność i jak się później obudziła to siedziała obok niej K-Mart i Alice pyta się jej jak się ona nazywa.. ta odpowiada ze k-mart, a Alice zdziwiona pyta o prawdziwe imię a ona wtedy mówi coś w rodzaju "Kleri".

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

Mam ten film u siebie z napisami i specjalnie przesłuchałem rozmowę K-Mart z Alice w scenie o której wspominasz. K-Mart w tej scenie używa słowa Claire, a nie "Kleri". Gdy Alice pyta K-Mart jak ma na imię ta odpowiada jej "Kmart. There's where finds me. Claire and the others. Po polsku to będzie Kmart. Tam mnie znaleźli Claire i pozostali. Z tego jasno wynika, że używa imienia Claire Redfield, a nie mówi o sobie. W dalszej części tej sceny nie pada już żadne słowo podobne do "Kleri". Znalazłem też fajną stronę na której rzeczywiście jest napisane, że jej prawdziwe imię pojawia się tylko w książce. Tutaj zamieszczam link: http://residentevil.wikia.com/K-Mart

ocenił(a) film na 10
chelseasoldier1905

aaa możliwe, że tak ; p widocznie mi sie pomyliło ;p ; )

ocenił(a) film na 10
Santiago18

Kiedyś szukałem informacji o tych książkach, ale znalazłem je tylko po angielsku. Chętnie bym je przeczytał, ale niestety mój angielski nie stoi na najwyższym poziomie i wolałbym raczej polskie wersje. Może wiesz coś na ten temat? Satysfakcjonowały by mnie nawet jakieś fanowskie tłumaczenia.