PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95743}

Resident Evil 2: Apokalipsa

Resident Evil: Apocalypse
2004
6,7 84 tys. ocen
6,7 10 1 83728
4,2 20 krytyków
Resident Evil 2: Apokalipsa
powrót do forum filmu Resident Evil 2: Apokalipsa

5/10

ocenił(a) film na 5

Ogółem to jestem zawiedziony. W trailerach widziałem nemesisa, widziałem Jill i myślałem, że mając więcej wspólnego z grą, film będzie całkiem ciekawy i pewnie będzie trzymał klimat ale... ale okazało się, że komercha swoje robi i trzeba było zrobić film akcji, z fabułą tak ciekawą jak szydełkowanie i scenami walki nagrywanymi przez goryla chorego na padaczkę lub spazmy. Żeby nie lać wody napiszę krótko:

PLUSY:
-Ma więcej wspólnego z grą niż jedynka
-Zajebista Jill Valentine <3 ;D
-Nemesis
-Racoon City
-Hmmm nie jest zbyt długi ?
MINUSY
-Film Akcji !!!
-Spartaczone sceny walki
-Alice do diabła i jej "moce"
-Fabuła
-Brak Michaila
-Rola Nicholaia
-Carlos Olivera i jego rola
-etc, etc, etc

W ogólnym rozrachunku 5/10 to i tak bardzo wysoka ocena.

użytkownik usunięty
4cryingwolf

z grą? Ale mi byłoby to zaskoczenie z filmu i przyjemność plus nieprzewidywalność, gdyby był identyczny jak gra. Nie grałam w to nigdy, filmy kocham

ocenił(a) film na 6

nie wiesz co tracisz nie raz :P zwłąszcza w dzisiejszej dobie

użytkownik usunięty
Zilla

ale to w sumie tylko chodzisz kimś i zabijasz zombie, nie? Nie jestem jakoś bardzo w grach, lubię Sokala, a poza tym... wolę oglądać/.

ocenił(a) film na 5

Ale ja napisałem, że film MA coś wspólnego z grą ;p Czytaj ze zrozumieniem, Proszęęęę..... :(

ocenił(a) film na 6
4cryingwolf

Jakby co, film leci za pół godziny na ale kino. Dziwię się, że to kupili do transmisji :P

ocenił(a) film na 3
ZiD0

Też się zdziwiłem po obejrzeniu.
Według odczucia 1/10, ale uwzględniając inne aspekty pokusiłem się już o to 3/10. Masakra.

ocenił(a) film na 5
ZiD0

Wiesz... tytuł przyciąga ne ? ;D

ocenił(a) film na 6
4cryingwolf

Noo.. aczkolwiek nie mnie :D Jak mnie bardzo mocna ochota na RE najdzie, to sobie jedynkę włączam na dvd, i ew. pokuszam się na dwójkę, ostatnio przy obiedzie oglądałem sobie XD

ocenił(a) film na 5
ZiD0

Hehehe a ja chyba skuszę się na 1 wieczorkiem ^ ^

ocenił(a) film na 3
4cryingwolf

powiem tak, gra byla swietna, niejednokrotnie trzymala w napieciu bardziej niz film i bardziej straszyla chociaz niegralem w to od bardzo dawna

ze film nie jest taki jak gra? wlasciwie to nie musi byc taki jak gra, nieprzeszkadza mi zeby byl inny

co do minusu ze to film akcji to wlasciwie nie mozna dawac minusow za gatunek:)

no ale moja opinia na temat tego filmu:
poprostu slaby, spieprzony scenariusz, dialogi, gra aktorow, praca kamery, dzwiek ogolem, budowa napiecia itd...
poprostu slaby, gorszy od 1

a co do 1 to obejrzalem dzisiaj i jesli ktos jest ciekaw mojej opinii to zapraszam
http://www.filmweb.pl/film/Resident+Evil-2002-31741/discussion/ten+film+ssie%2C+ 3+10,1746258

wrazenia sa raczej przykre