że jest tak jak muwiłem zanim obejrzałem ten film. Jest wiele gorzszy od jedynki niestety tak bywa zazwyzcaj dwójka jest gorsza, jednyka działa sie w jasnych pomieszczeniach ale była bardziej mroczna i straszna od dwójki:]. Do tego dodajmy że dwójce było kilka akcji do śmiechu ("Prowadze tylko Cadilaca" - kto oglądał to wie), Akcji mega nienrmalnych nap. jak ten koles ze Stars skoczył ze helikoptera hmm.. skoro skoczył na nie elastyczej linie to serce mu siusiorem powinno wyleciec no i dodajmy ze dosyc szybko spadał a same Head Shoty trafiał :) heh No i był Resident Matrix no bo neich by nie teraz każdy film costakeigo musi byc a mianowicie chodzi mi o akcje w kosciele jak Alice wymiotła motorem (heh a moze Torqe). Hmm jednak mimo wszystko film obejrzałem cały za pierwszym razem i obejrze jeszcze raz napewno. Nie zgodze sie z tym że to była total kicha było fajnie :]. No i + że zobie były pwolne !! tak jak mialo być :D "uruchomić program "Alice" ". Niech Resident bedzie z nami :D:D.
ODWIEDZ MÓJ BLOG :D JAK CI SIE NUDZI :P
W sumie to lepszy jest Swit zywych trupow.... super zakonczenie i patentow od groma z giery RE - wiecej niz w Apocalypse...
Hehe no nie powiem że nie Świt był spoko ale przesadzili troche ze zombie byli tak szybcy jak Ben Johnson :] Gdyby nei to świt bije Mistrzostwo :]. Polecam obejrzenie orginalengo Świtu czyli Dawn of the dead (Poranek żywych trupów)
WODNY - Bylo kilka akcji do smiechu? Jak na moj gust haselko z "kadilakiem" mialo byc smieszne i takie tez bylo.
Kilka akcji nierealistycznych? Fakt np lina. Ale znowu bez przesady, bo zaraz zaczniesz sie czepiac, ze byly zombiaki, ze taka sytauacja jest niemozliwa, ze wogole film jest nierzeczywisty... (To nie jest film oparty na faktach autentycznych :P)
Resident Matrix i Alice poruszala sie jak by byla w Matrixie - no, ale zostala poddana mutacji...
Jak dla mnie to z gory wiadomo, ze w tego typu beda przegiecia, nierealne akcje, ktore maja prawo miec tutaj miejsce. Rozumie, gdyby tego rzeczy nie podobaly Ci sie w jakims dramacie (np Skazani na Shawshank - Andy by przeskoczyl mur, a nie kopal tunel...).
No, ale widze, ze w miare film Ci sie podobal. Nie chce byc tez zle zrozumiany - nie bronie Residenta 2. Mi sie podobal i spelnil moje oczekiwania.
Ale zobacz Resident Evil 1 obył sie bez "Matrixa" i dal meni był i jest hitem. Tak samo mógł byc zrobiony R E 2. Po zatym oglondałem go 2 raz i stwirdzam że ten co kręcił ten film operował kamerą to idiota :/ te zombi pokaane tak przerywanie :/ wes przestań :/ taki film jest Route 666. Tak samo był narkęcony. Eh szkoda gadać :D
ale zauwaz, ze 1sza czesc to 1sza czesc, 2ke mieli nakrecic tak samo? Scenariusz byl taki, ze Alice zostala "troche przypakowana" no wiec w filmie tez byla. Mi to jakos specjalnie nie przeszkadza, a kamerzysta/kamerzysci fakt troche przegieli z tym dynamizmem :). Ale znowu jakos tak strasznie nie jest..