Jak dla mnie bardzo dobry film rozrywkowy. Jest dużo akcji przeplatanej z dialogami. Wszystko dobrze wyważone. Film ma swoisty klimat który przypadł mi do gustu. Fabuła nie jest jakoś specjalnie wymyślna ale wciąga. Film w żaden sposób nie jest horrorem. Prędzej Thriller z elementami SF? Chociaż thriller nie powinien mieć takich udziwnień typu zombie więc w sumie nie wiem jak określić ten typ filmu. Tak czy horror to nie jest. Oceniam na 9/10.
Tym razem absolutnie się nie zgodzę z twoją opinią...
"Jak dla mnie bardzo dobry film rozrywkowy"
Nawet oceniając RE pod tym kątem, nie zasługuje na tak wysoką notę, jaką mu dałeś.
"Jest dużo akcji przeplatanej z dialogami"
No, jest dużo akcji de facto. Inna sprawa - jaka to akcja?
Nie wymagam rzeźni rodem z filmu wojennego pokroju Windtalkers, ani aż tak klimatycznych starć, jak w Aliens, ale czy autorzy RE nie mogą wykrzesać z siebie choć trochę artyzmu i nie czynić kolejnych starć przewidywalnymi?
"Film ma swoisty klimat który przypadł mi do gustu"
To ja zazdroszczę, bo klimatu nie poczułem żadnego (takiego, który by odpowiadał growemu, to już w ogóle). A bać się nie wystraszyłem ani razu.
"Film w żaden sposób nie jest horrorem"
Jest, a to, że kiepsko straszy, tego nie zmienia. Horrorom się nie usuwa takiej łatki dlatego, że się przy nich nie boisz, tylko mówisz, że to marny horror, albo naprawdę niezły.
"Oceniam na 9/10"
Mocno zawyżona ocena.
ten film to szit jakich malo.A juz napewno najslabszym ogniwem tego filmu sa efekty specjalne a zwlaszcza wykonanie komputerowe.Do bani.Obsada tez nie jest rewelacja.Malo sie ktos postaral
Ten film wcale nie jest do bani.Milla Jowich jest świetną aktorką.Scieżka dźwiękowa całkiem całkiem a komputery mogły się troche bardziej postarać.Fabuła jest fajna bo jedyna w swoim rodzaju.jeśli jeszcze ktoś bedzie chciał obrażać mój ulubiaony film to go walnę w łeb. Ocena to 10/10.
Wspaniay film.
"Milla Jowich jest świetną aktorką"
W takim razie powinnaś się smucić, bo dali jej do zagrania debilną rolę.
"Scieżka dźwiękowa całkiem całkiem"
Ja tam już jej nawet nie pamiętam.
"a komputery mogły się troche bardziej postarać"
Ale co z tego, na końcową ocenę i tak to stwierdzenie nie wpłynęło.
"Fabuła jest fajna bo jedyna w swoim rodzaju"
Co... co... COOO??? O_O
"jeśli jeszcze ktoś bedzie chciał obrażać mój ulubiaony film to go walnę w łeb"
Co za podejście.
Uwielbiam ludzików odważnych na odległość i dzięki pozornej anonimowości w sieci. Na pewno jej ręka wyjdzie z mojego monitora i da mi w łeb, kiedy powiem, że RE jest gniotem(*)
"Ocena to 10/10"
Czyli - to ma być arcydzieło?
Ile jeszcze takich jeleni spotkam, lekko traktujących NAJWYŻSZĄ ocenę?
(*)nie, nie jest - jest po prostu przeciętny