PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31741}
7,0 150 tys. ocen
7,0 10 1 149682
5,1 27 krytyków
Resident Evil
powrót do forum filmu Resident Evil

Film zrobiony z myślą o graczach. Ja w RE grałem długo i namiętnie, w każdą część przynajmniej dwa razy i na seansie bawiłem się świetnie. Wiele elementów obrazie zostało wprowadzonych głównie z myślą o graczach. Walka z psami, czy Lickerem nie wnosiła nic nowego do fabuły, ale fani gry mieli ubaw bo mogli wreszcie zobaczyć Lickera w dużym wydaniu. Fani również nie mieli problemów z ogarnięciem fabuły, która dla widzów nie znających gry była mocno skomplikowana i naciągana.

Wydaje mi się, że jesteśmy świadkami tworzenie się nowego rodzaju filmu, który przeznaczony jest dla olbrzymiej grupy odbiroców, czyli graczy.

użytkownik usunięty
Sauron

Masz rację, ale....
Niestety ja nie grałem w grę i zupełnie nie wiedziałem na co idę. Podczas oglądania, doszedłem do wniosku że patrzę na grę komputerową...
Co nie było nawet takie złe! Niemniej jednak pewne niespójności i uproszczenia w fabule były trochę... nielogiczne?
Jednak generalnie jest to sprawnie zrobiony, łatwy do przewidzenia film. Miło obejrzeć. No i można się trochę pobać. :)

Sauron

Reżyser pewnie przeszedł tylko RE 3 i RE:CV??????????? A powinien zagrać w 1 i 2 część :-) hehe!