PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31741}
7,0 150 tys. ocen
7,0 10 1 149680
5,1 27 krytyków
Resident Evil
powrót do forum filmu Resident Evil

Silent Hill to jest dopiero prawdziwy horror !! Gra jest 1000 razy straszniejsza i ciekawsza od Residenta (film zresztą też) !! Grałem w Residenta i wiem, że po tej grze niczego wielkiego nie można sie spodziewać. Niech nawet nie robią żadnej nowej części !! Takiego gniota (zarówno film jak i gra) dawno nie widziałem :|

Silent Hill > Resident Evil

ocenił(a) film na 10
medrek3_2

Twój post jest do dupy.

ocenił(a) film na 9
medrek3_2

Ale jak na Twoje nieszczęście do kin trafi niedługo 3 część. To już teraz musi być dla Ciebie traumatyczne przeżycie. A grałeś w Silent Hill? Bo jeżeli uważasz, że film to "dopiero prawdziwy horror", to proponuję zapoznać się z grą.

ocenił(a) film na 7
grzegorz_02

grzegorz chyba napisałem że GRA SILENT HILL JEST STO RAZY STRASZNIEJSZA niż Resident Evil !! Gralem we wszystkie części SH i wiem że Silenta nawet nie warto porównywać z tym gównem :]

medrek3_2

Co do filmu to się częściowo zgadzam, SH jest lepsze od RE (jedynka była w miarę dobra, dwójka to jaja jak berety). Co do gry, nie zgadzam się. RE ma po prostu inny klimat niż SH, obie gra jak dla mnie wymiatają.

ocenił(a) film na 9
medrek3_2

Nie zauważyłem tego przyznaje, mój błąd. Tak czy owak, film mi się podobał, a Twoja argumentacja, że RE (film) jest "gównem" i "jest do dupy" już nie-tfu, co ja gadam, jaka argumentacja. Zresztą te gry mimo wszystko różnią się, poczynając od tematu o jakim traktują, a skończywszy na klimacie.

ocenił(a) film na 7
grzegorz_02

tak tak grzegorz tutaj masz racje :) Silent Hill ma na pewno inny klimat niz Resident Evil i bardziej sie mozna przestraszyc bo zombie chodzace po miescie to tylko moga smieszyc, przynajmniej ludzi ktorzy grali w SH lub ogladali film na podstawie gry

ocenił(a) film na 9
medrek3_2

Hm, grałem w grę (dwie części), oglądałem film (chodzi mi tu o Silent Hill), jednak zombie z Resident Evil mnie nie śmieszą. Ciekawe, co? Lubię Resident Evil jak i Silent Hill. Ty wolisz Silent Hill, Resident Evil wyraźnie nie, ok. To co npaisałeś o Resident Evil nie podobało mi się, tyle.

ocenił(a) film na 7
grzegorz_02

hmm a co wolisz SH czy RE ? ;>
.
.
.
.
.

.
.

ocenił(a) film na 9
medrek3_2

Max Payne'a obie części ;].
//////
////
//
/
////
//

ocenił(a) film na 7
grzegorz_02

oo Max Payne jest wyjebany ;P

albo co wolisz, FIFE czy PES ? :P

ocenił(a) film na 9
medrek3_2

Po czesci zgadzam sie z medrek3, silent hill to prawdziwy horror i perelka wsrod gatunku, jesli chodzi o residenta to tez go lubie ale nie straszy mnie tylko bawi, zawsze gralismy z kumplami/rodzinka to mielismy beke z head shot'ow czy zachowania sie zombiakow. Poza tym scenariusz bardzo przewidywalny, prosty i liniowy. Jedynie Nemesis w trojce napedzil mi troche strachu, dalej to luz i zabawa na calego. Z SH bylo juz inaczej, jedynke i dwojke stawiam na rowni, przez piramidoglowego tez mozna narobic pod siebie %-) W SH nigdy nikt nie chcial grac po nocach bo kazdy sie bal, ja osobiscie zrezygnowalem przechodzic gre drugi raz bedac sam w domu po 24. Klimat wrecz przerazajacy, fabula perfekcyjna, nawet po 3 czesci nie wiadomo dokladnie o co chodzi, ale film dopelnia swego i mozna sie troche wiecej dowiedziec. Gry i film traktuje jako 2 oddzielne gatunki, SH jako horror 10/10 i RE jako horror akcji 9/10.

medrek3_2

Gościu ty chyba jesteś do dupy!!!hehe Ten film jest zajebisty full wypas najlepszu z serii o zombii jaki powstał! a gra też niczego sobie hehe przeszłem wszystkie części 1,2,3 gry te są naprawde ostre!!! i czekam z uwielbieniem na trzecią część tego super fimu!!! pozdrawiam wszystkich fanów tego filmu!!!!!!!