Silent Hill to jest dopiero prawdziwy horror !! Gra jest 1000 razy straszniejsza i ciekawsza od Residenta (film zresztą też) !! Grałem w Residenta i wiem, że po tej grze niczego wielkiego nie można sie spodziewać. Niech nawet nie robią żadnej nowej części !! Takiego gniota (zarówno film jak i gra) dawno nie widziałem :|
Silent Hill > Resident Evil
Ale jak na Twoje nieszczęście do kin trafi niedługo 3 część. To już teraz musi być dla Ciebie traumatyczne przeżycie. A grałeś w Silent Hill? Bo jeżeli uważasz, że film to "dopiero prawdziwy horror", to proponuję zapoznać się z grą.
grzegorz chyba napisałem że GRA SILENT HILL JEST STO RAZY STRASZNIEJSZA niż Resident Evil !! Gralem we wszystkie części SH i wiem że Silenta nawet nie warto porównywać z tym gównem :]
Co do filmu to się częściowo zgadzam, SH jest lepsze od RE (jedynka była w miarę dobra, dwójka to jaja jak berety). Co do gry, nie zgadzam się. RE ma po prostu inny klimat niż SH, obie gra jak dla mnie wymiatają.
Nie zauważyłem tego przyznaje, mój błąd. Tak czy owak, film mi się podobał, a Twoja argumentacja, że RE (film) jest "gównem" i "jest do dupy" już nie-tfu, co ja gadam, jaka argumentacja. Zresztą te gry mimo wszystko różnią się, poczynając od tematu o jakim traktują, a skończywszy na klimacie.
tak tak grzegorz tutaj masz racje :) Silent Hill ma na pewno inny klimat niz Resident Evil i bardziej sie mozna przestraszyc bo zombie chodzace po miescie to tylko moga smieszyc, przynajmniej ludzi ktorzy grali w SH lub ogladali film na podstawie gry
Hm, grałem w grę (dwie części), oglądałem film (chodzi mi tu o Silent Hill), jednak zombie z Resident Evil mnie nie śmieszą. Ciekawe, co? Lubię Resident Evil jak i Silent Hill. Ty wolisz Silent Hill, Resident Evil wyraźnie nie, ok. To co npaisałeś o Resident Evil nie podobało mi się, tyle.
Po czesci zgadzam sie z medrek3, silent hill to prawdziwy horror i perelka wsrod gatunku, jesli chodzi o residenta to tez go lubie ale nie straszy mnie tylko bawi, zawsze gralismy z kumplami/rodzinka to mielismy beke z head shot'ow czy zachowania sie zombiakow. Poza tym scenariusz bardzo przewidywalny, prosty i liniowy. Jedynie Nemesis w trojce napedzil mi troche strachu, dalej to luz i zabawa na calego. Z SH bylo juz inaczej, jedynke i dwojke stawiam na rowni, przez piramidoglowego tez mozna narobic pod siebie %-) W SH nigdy nikt nie chcial grac po nocach bo kazdy sie bal, ja osobiscie zrezygnowalem przechodzic gre drugi raz bedac sam w domu po 24. Klimat wrecz przerazajacy, fabula perfekcyjna, nawet po 3 czesci nie wiadomo dokladnie o co chodzi, ale film dopelnia swego i mozna sie troche wiecej dowiedziec. Gry i film traktuje jako 2 oddzielne gatunki, SH jako horror 10/10 i RE jako horror akcji 9/10.
Gościu ty chyba jesteś do dupy!!!hehe Ten film jest zajebisty full wypas najlepszu z serii o zombii jaki powstał! a gra też niczego sobie hehe przeszłem wszystkie części 1,2,3 gry te są naprawde ostre!!! i czekam z uwielbieniem na trzecią część tego super fimu!!! pozdrawiam wszystkich fanów tego filmu!!!!!!!