Najlepszy horror, jaki kiedykolwiek widziałem - po seansie Milla Jovovich stała się moją ulubioną aktorką:D Pomimo nielicznych wad daję 10/10 za niezapomniane wrażenia. Fan żywych trupów nie może przejść obok tej pozycji obojętnie. Resident Evil mógłbym oglądać kilka razy w miesiącu i to bez żadnego znudzenia:D Plusy:
- główna bohaterka
- muzyka
- klimat
- lokacje
- potwory
- początek i rewelacyjne zakończenie
- potrafi wciągnąć
- napięcie
- akcja
Minusy:
- braki w charakteryzacji niektórych zombie
- mało krwawych scen
Że najlepszy to sięnie zgodze, ale na pewno mogę powiedzieć o tym filmie, że to dobre kino. Jest fabuła (całkiem wmiare) jest akcja. A jeśli chodzi o horrory to polecam "Rec" tak z bierzących filmów:]. Naprawdę kawał dobrego kina. Raczej średnio przemawiają domnie filmy kręcone z pierwszej osoby - kamerą. Przykładowo "Blair Witch Project" tak przez wszystkich wychwalany nie podobał mi się w ogóle. Natomiast ten film wcisnąłmnie w fotel.
"Najlepszy horror, jaki kiedykolwiek widziałem"
I jedyny...
"Pomimo nielicznych wad daję 10/10 za niezapomniane wrażenia"
Następny półgłówek, co doprowadza do inflacji ocenę 10/10, dając ją byle jakim filmom?
"główna bohaterka"
Kretyńska, do bólu idiotyczna superwoman, która nie wiadomo, co tu robi.
I która, co jest jeszcze bardziej irytujące, przewija się przez resztę cyklu.
"muzyka"
Dobra, ale co w niej nadzwyczajnego?
"klimat"
Nie stwierdzono.
"lokacje"
Masz na myśli coś takiego, co się nazywa "scenografia"? Ano, może być.
"potwory"
Jeden tylko Lickerek i cała banda marnie wyglądających zombiaków.
"początek i rewelacyjne zakończenie"
To jest plus.
"potrafi wciągnąć"
Potrafi, ale wcale nie tak mocno.
"napięcie"
Bardzo słabe.
"akcja"
Niezła, ale widywałem dużo lepsze.
Film zasługuje, w miarę obiektywnie patrząc, na ocenę 5/10.
twoja ocena mnie nie dziwi, daleko szukać nie muszę by stwierdzić, że jesteś idiotą (patrz nick) bez pozdrowień.
Twoja ocena również mnie nie dziwi, twoje zdjęcie w profilu tłumaczy twoją wysoką ocenę dla tego gniota:)
dla odmiany: Pozdrawiam:]
a mnie wasze oceny dziwią, bo film ani nie jest gniotem ani arcydziełem i dla odmiany pozdrawiam was obu pomimo waszych nicków i zdjęć w profilu bo nie po to się wypowiadam na forach żeby obrażać innych
Oj panowie, panowie. Trochę kultury. Forum jest od tego by wyrazić swoją opinię a nie obrażać się nawzajem. Ja filmowi wystawiłem 10. Jestem fanem filmów o żywych truposzach, wiec chyba nie muszę dokładniej tłumaczyć skąd ta ocena;}.
I nie wiem co spodziewaliście po tym filmie. Trzyma w napięciu, ale nie jest jakiś straszny. Strasznym horrorem może być wyżej wymieniony REC.