PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31741}
7,0 150 tys. ocen
7,0 10 1 149680
5,1 27 krytyków
Resident Evil
powrót do forum filmu Resident Evil

Słabiutki (4/10)

ocenił(a) film na 4

Każdy fan gry na pewno to stwierdzi. Może jako film nie jest zły, ale nie ma klimatu, który w grze był wszechobecny.

ocenił(a) film na 6
opoz

też uważam że film słabiutki
ścieżka dźwiękowa mi się podobała ale film ogólnie bardzo słabiutki
nie ma to jak gra
Game Cube i 5 residentów to jest to (0-4 reszte pomijam ale też są lepsze niż ten film)

og0r

Oj słabizna...ale było kilka smaczków z gry...lepiej grać niż oglądać..proste jak drut!

ocenił(a) film na 10
Michal1992

oj wy capy. nieznacie sie, jeden z najlepszych horrorow jakie zrobionno. wy jestescie zcapionymi manikami gier komputerowych, wogole poco ogladacie filmy, lepiej sobie zagrac

ocenił(a) film na 8
opoz

pier***isz bardzo dobry (najlepsza ekranizacja gry) i nawet fanom się podoba!

Podpisano: Fan gry

ocenił(a) film na 4
Daywalkerp

W jednym masz rację. "Najlepsza ekranizacja gry" - co budzi u mnie powód do płaczu, że takie coś jest szczytem możliwości przeniesienia gry na duży ekran.

opoz

Ja fanką gry nie jestem, ale jak grałam, to prawie serce mi wyskoczyło, jak mnie te żywe trupy dopadły. A tutaj normalny film akcji, klimatu zero. Tak wiec muszę się z Tobą zgodzić. Plus dla Yovovich, zrobiła, o mogła.

opoz

Ta...też przyznam...film był naprawdę bardzo słaby! Jak dla mnie to nie był horror a tylko parodia dobrej gry! Sceny, które zostały wykorzystane w filme są już nie modne jak mogę to tak ująć, powiedzcie to pomyśleliście gdy kamera zbliżyła się do martwego pływającego ciała? Ja odrazu wiedziałem, że odda jakiś odznak życia typu otworzy oczy, lub wysunie rękę :/. Zombie wcale w ogóle nie były straszne. Ogółem to jak pamiętam zajadałem się kanapkami przy tym filmie, a przy horrorze dobrym chyba nie wypada jeść czegoś (no wiecie niby takie obrzydliwe widoki tam są). Dwójki nie zamierzam nawet oglądac.

Osiol

Macie gówno w głowachi jesteście pojebani!! Film jest bardzo dobry!

ocenił(a) film na 4
jacek_7777

Fazka, nie powiem. Czy mogę się już zacząć śmać?

opoz

No cóż, film nieudany i tyle. No ale jak miał takiego fatalnego reżysera, któremu "zawdzięczamy" tak wielkie "dzieła" jak "Alien vs Predator" to nie ma się czemu dziwić. A efekty specjalne tak słabe (miejscami) że lepiej aby ich nie było.

opoz

Masz rację słabizna ze słabizn. Niewim co było w grze, ale re żyserowi nie udało sie tego przeniesc na film.

opoz

świete słowa, silm sie moze podobac ale jesli jestes fanem RE to ten film jedna wielka pomyłka

MadaFakaMan

nie slim a film (lol)

ocenił(a) film na 10
MadaFakaMan

Klimat ten film ma i to jaki!
Oczywiście z grą ma niewiele wspólnego,ale moim zdaniem wyszło tej pozycji na plus.No bo jaka była by przyjemność oglądac coś,co już się ,,przeżyło''w grze.

Mackal

Ten film to totalny badziew . Miał to robić G.Romero ten od Nocy Żywych Trupów a Anderson to zupełnie spierdolił .Jak grałem w gre to mało pikawa mi niewyskoczyła a jak oglądałem film to mało się nie pożygałem.

opoz

Podpisuje sie pod tym . Jestem fanem tej wspaniaej gry (grałem w rzy części na Pc) i film to dla mnie największe rozczarowanie ostatnich lat. nakręcony jak wideoklip z kupą efektów specjalnych.