PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=548677}
6,9 17 tys. ocen
6,9 10 1 16644
6,3 12 krytyków
Restless
powrót do forum filmu Restless

Może ktoś coś wie o czym będzie nowy filmu Gus Van Santa...

ocenił(a) film na 7
tomek_kosmalski

google:
“a 16-year-old-girl (Wasikowska) who has been diagnosed with a terminal illness and falls in love with an off-beat boy (Hopper) who likes to attend funerals and is suffering from the death of his family — which somehow produces the ghost of a young, Japanese kamikaze pilot from WWII (played Ryo Kase).”

tomek_kosmalski

Fabuła: Bohaterką filmu jest nieuleczalnie chora nastolatka, która poznaje i zakochuje się w dziwnym chłopcu. Młodzieniec lubi spędzać czas uczęszczając na pogrzeby i ma wyimaginowanego przyjaciela – jest nim duch japońskiego kamikaze z czasów II wojny światowej.

Scenariusz wyszedł spod pióra debiutanta, Jasona Lew. Ciekawostką jest fakt, że mężczyzna napisał ten skrypt w czasach gdy uczęszczał do szkoły, jako sztukę teatralną. Dopiero jego znajomy zachęcił Lewa, aby przerobić sztukę na scenariusz filmowy.

Restless wyreżyserował Gus Van Sant. W filmie występuje znana z Alicji w Krainie Czarów Mia Wasikowska, oraz Henry Hopper, Ryo Kase i Chin Han. Światowa premiera 28 stycznia 2011.

jarecki99

wielkie dzięki

tomek_kosmalski

urzekł mnie zwiastun.

użytkownik usunięty
tomek_kosmalski

Mam wielkie nadzieje, że będzie równie "zły", jak "Słoń", a nawet "gorszy". I na to właśnie się zapowiada, cudownie!

tomek_kosmalski

ciekawa jestem jak przetłumaczą na polski tytuł....

ocenił(a) film na 10
hanka8636

jako fan "Paraniod Park'u" czekam o czym kol wiek by nie było, nawet nie oglądam trailera żeby dać się zaskoczyć i porwać filmowi, takie rzeczy tylko niszczą oglądanie filmów, recenzji też nie czytam - gardze nimi

Pozdro for All:)

presence

taaak dobry film dobry. czekam z niecierpliwością na restless!