PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=548677}
6,9 17 tys. ocen
6,9 10 1 16644
6,3 12 krytyków
Restless
powrót do forum filmu Restless
ocenił(a) film na 7
pozman

Chyba masz rację. Film w miarę przyjemny, mnie na przykład podobał się jego klimat i fajny pomysł z motywem fascynacji śmiercią, jednak ostatecznie czegoś tutaj zabrakło. Owszem, wszystko fajnie zagrane, klimatyczne, na swój sposób ciekawe ale... No właśnie, jakieś "ale" jest i rzutuje na ostateczną ocenę. Dodatkowo film strasznie krótki według mnie.

ocenił(a) film na 6
pozman

Też się zgodzę, brakuje tego "czegoś".

ocenił(a) film na 6
pozman

Zgadzam się z Wami. Wszystkie filmy z tego gatunku, które dane mi było obejrzeć (min. "Szkoła Uczuć", "Keith", "Now Is Good", "Ósmoklasiści nie płaczą", "50/50" czy "Odrobina nieba") zachwyciły mnie i z "Restless" wiązałam podobne nadzieje. Niestety, film ten nie spełnił do końca moich oczekiwań. Dałam co prawda ocenę 6/10, ale czegoś mi tu brakowało. Aktorzy niby grali poprawnie lecz nie czułam między nimi tej chemii. Poza tym akcja rozwijała się bardzo wolno co sprawiało, że momentami miałam ochotę przerwać seans. Jedyny wyraźny plus to motyw z duchem kamikadze gdyż znacznie urozmaiciło to fabułę. Podsumowując: do filmu samego w sobie zarzutów raczej mieć nie można ale nie jest to kino do którego będę wracać :)