6,9 17 tys. ocen
6,9 10 1 16657
6,3 11 krytyków
Restless
powrót do forum filmu Restless

Strasznie smutno czytać tak słabe opinie o tak dobrym filmie...

ocenił(a) film na 7
Jezabel

Chyba kwestia tego, że niektórzy ludzie nie potrafią odczuć drobnych szczegółów. Czasem trzeba docenić prostotę i pozwolić odbierać emocjami, a nie umysłem. Poza tym dzisiejsze kino jest tak nafaszerowane najróżniejszymi bodźcami, że ludzie są coraz bardziej "przytępieni".

ocenił(a) film na 7
mrowkajula

Ilość negatywnych opinii niewspółmierna do średniej ocen, ale mogę z dumą przyznać ,że zaliczam się do grona tych szczęśliwców, których ten film urzekł, a nawet powiem więcej - na końcu łza w oku się kręci. Poza minimalnymi mankamentami (stąd taka, a nie inna ocena) to podsumowując - film warty obejrzenia, docenią go zwłaszcza osoby empatyczne :)

Jezabel

czy ten duch, to naprawdę duch? bo szczerze opis filmu odtrąca, a jednak chciałabym obejrzeć, bo lubię filmy o takiej tematyce

Jezabel

A słabiznę - "Now is good" na ósemki i dziewiątki oceniają :c

ocenił(a) film na 4
Jezabel

Ciężko się ogląda już któryś z kolei film o dziewczynie chorej na raka, która niespodziewanie przed swoją śmiercią poznaje chłopaka i w dodatku zakochują się w sobie z wzajemnością, wprost niewiarygodne :D
Oglądając ten film miałam deja vu, bo fabuła zbliżona, historia głównej bohaterki łudząco podobna do innych. Niestety zaczyna się to robić nudne i jak byłam zachwycona pierwszym filmem o takiej tematyce to każdy następny film oceniam niżej.

ocenił(a) film na 7
e_mila

Wydaje mi się, że właśnie ten film jest przewrotny, bo bawi się tą konwencją (choćby udawana scena śmierci). To, co go różni to również same postacie - wyalienowanych nastolatków. Film można więc odczytać, jako portret pokolenia, co w przypadku Van Santa i na tle jego innych filmów ma sens.

e_mila

Wiele osób oglądając ten piękny melodramat nie będzie miała żadnego deja vu. Widownia jest bardzo różnorodna i nikt nie ogląda wszystkiego .Większość filmów jest wtórna, oryginalne filmy obecnie nie istnieją.