PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=179021}
4,4 447  ocen
4,4 10 1 447
Return to Sleepaway Camp
powrót do forum filmu Return to Sleepaway Camp

Na początek to nie żadna amatorska produkcja jak piszą tutaj niektórzy "znawcy".Sory ale żeby odróznić amatorszczyzne od normalnej produkcji nie trzeba krytyka filmowego i tym bardziej nie rozumiem tych uwag. Co prawda podchodziłem raczej sceptycznie do tego filmu ale zupełnie niesłusznie.W dobie dzisiejszych slasherów, ten film wypada niemalże znakomicie.Zabójstwa oryginalne i brutalne, dużo gore.Ten film także świetnie trzyma w napięciu.
Aktorstwo przyzwoite. Jedyne do czego się przyczepił to troche niedopracowane sylwetki bohaterów(tzn.brak osoby,której moglibyśmy "kibicować").Wielki plus za świetne zakończenie...za cholere nie zgadniecie kto był zabójcą :)

Co prawda do oryginalnego Sleepaway Campu temu slasherowi troche brakuje ale naprawde niewiele.Ten sam znakomity reżyser co w oryginale,który filmów robi mało ale jak już to nie jakiś szajs.Jako slasher ten film jest świetny śmiało można go polecić każdemu, nie tylko fanom serii.Spokojne wystawiam 8/10

ocenił(a) film na 4
Wym1atacz

Zgodzę się z Tobą w połowie. Fakt jak na nowy slasher całkiem ciekawy i zaskakujący. Podoba mi się fakt, że nie było "wybrańca" - skazanego na przeżycie - bo ile można.
Gra aktorska jednak - była moim zdaniem w większości kiepska.... I niestety to kto morduje - było do odgadnięcia. Wystarczyły 2 wskazówki. Dalej - sporo niedopracowan - i znów talent do teleportowania się mordercy - niezgodność w czasie itp.

ocenił(a) film na 8
Wym1atacz

Kto morduje wiedzialam od 1 momentu jak zobaczyłam tą osobę na ekranie