PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99107}
6,9 40 tys. ocen
6,9 10 1 39597
5,5 17 krytyków
Revolver
powrót do forum filmu Revolver

I właśnie to "ale" jest największym minusem tego filmu. Nie chcę sie rozpisywać dlaczego, ale Ritchie jest jednym z moich ulubionych filmowych tworcow i nie moge przejsc obok faktu, ze historię jego dorobku można opisać jedynie jako równię pochyłą (no może sinusoidę bo po takim gniocie jakim był "Swept Away", Guy nie mógł upaść niżej :/
Moim skromnym zdaniem "Revolver" jest filmem naprawdę bardzo dobrym, ale nie może się równać z "Przekrętem" czy "Lock Stock and...." i chyba to jest jego największa wadą! Spodziewałem się tego co już znałem w pracy Guy`a i tego co tak w nim lubię! Gdyby tylko nie ta niezrozumiała dla mnie próba połączenia klimatu East End`u z SanF.... Najwyraźniej nie można mieć wszystkiego! Zgadzam się, że film nie jest przeznaczony dla wszystkich i ..... dla mnie chyba również nie!
Ocena: 8/10 (zapomniałbym o Stathamie .. niech będzie 9/10)

ocenił(a) film na 10
ment0r

Jakby tak ise zastanowić,to fakt, że główny bohater posługuje się brytyjskim akcentem nie musi świadczyć o niedociągnięciu rezysera. Wystarczyłoby, że pokazaliby jakąś retrospektywną scenę scenę z której dowiadujemy sie, ze Jake mieszkał kiedyś w Anglii tylko się parę lat temu, kurna, przeprowadził.... I już wszystko miałoby sens, no nie?
A samemu filmowi wystawiłem ocenę 10/10