6,6 77 tys. ocen
6,6 10 1 77333
5,8 14 krytyków
Riddick
powrót do forum filmu Riddick

Zabieram przyjaciół do kina (w większości chłopcy). Chcieliby obejrzeć Riddick, bo zwiastun był
fajny, ale czy się nie zawiedziemy, albo nie będziemy wiedzieć o co chodzi?

_Bella_Cullen_

Znajomośc poprzednich części nie jest chyba koniecznie potrzebna, jednak Riddick jest tak ciekawą postacią, a Pitch Black i Kroniki Riddicka to tak dobre filmy, że aż żal ich nie znac. Nadrób zaległości :)

ocenił(a) film na 8
Maniek2008

Wielkie dzięki, nadrobię. :)

ocenił(a) film na 8
_Bella_Cullen_

Jest pewne nawiązanie do pierwszej części trylogii, ale spokojnie odnajdziesz się w filmie. Niemniej przyłączam się do namowy aby zobaczyć wszystkie filmy z Riddickiem.

_Bella_Cullen_

Jeśli obejrzysz najpierw Pitch Black, to mocno zawiedziesz się Riddicku , bo to praktycznie to samo. Nawet niektóre teksty są takie same. Kroniki Riddicka też nie trzeba koniecznie znać. Na dobrą sprawę chyba warto oglądać w odwrotnej kolejności , wtedy filmy będą coraz lepsze ;)

ocenił(a) film na 9
_Bella_Cullen_

Film jest prosty stosunkowo, ale w tym tkwi jego siła. To nie jest zamotana space opera, jak się zna poprzednie cześci, to się wyłapie więcej smaczków, ale ogólnie film jest sam w sobie jedną całością, więc można go oglądać bez znajomości poprzednich filmów.

A ogólnie to przekozacki i superociakający testosteronem film. Trochę jak "Aż poleje się krew" w warunkach sf. Jest znacznie inny od pierwszej części i totalnie różny od drugiej. Ogólnie to totalny przekozak.

ocenił(a) film na 10
Roy_v_beck

właśnie wróciłam z kina. film jest zajebisty , najlepsza z części ! :) Dużo się dzieje, akcji pełno, riddick jak zwykle kozak. czego chcieć więcej od filmu :). potworki też są świetne , nie miałam wrażenia ze znów oglądam pitch black. jako fanka całej serii przygód riddicka jak najbardziej polecam. Riddick daje niezłego kopa potworką jak i najemnikom. po prostu cieszy oko, A riddick ze swoimi tekstami kasuje wszystkich :)

Roy_v_beck

Dokładnie, film przede wszystkim nie udaje, że jest czymś innym niż jest w rzeczywistości. Na początku jak pierwszy raz zobaczyłem trailer pomyślałem, że trochę przegięli z CGI, ale w czasie seansu wyglądało to naprawdę fajnie, po prostu była taka a nie inna stylistyka i tyle, było super. Były momenty zabawne i brutalne (chwała za kategorie R!!!). No i ta rozkminka przy otwieraniu szafki- majstersztyk :D
Ocenione na 8/10 ( dla porównania, u mnie: 8/10 dla Pitch Black i 7/10 dla Kronik)

Co do oceny na Filmwebie to chyba przeżyła jakiś atak hejtów, bo gdy sprawdzałem wczoraj wieczorem, przy 50-80 ocenach miał średnią ponad 8. Sprawdzam dzisiaj po seansie i przy 120 ocenach średnia 6,7 xD A teraz powoli idzie do góry

ocenił(a) film na 8
Spirit59

Cóż są ludzie którzy zaraz po premierze masowo wystawiają jedynkę, ale średnią nie warto się przejmować. Film jest najlepszy z trylogii, w końcu na ekranach można zobaczyć film ociekający testosteronem i dobrą akcją, kategoria R dużo tutaj pomogła.

W moim rankingu jest tak samo Riddick 8, Pitch black 8 i Kroniki 7.

Warto wybrać się do kina!

ocenił(a) film na 9
Spirit59

Bez kategorii R na pewno nie byłoby cycków, a to zawsze miły dodatek. Ale też faktycznie wiele momentów zabawnych pomaga temu filmowi. Dialogi są przesiąknięte wręcz ironią i szyderą.

po tej akcji z szafkami nie wiem, czemu ich po prostu nie zamknęli, ale nie zmienia to faktu, że ta paranoja świetnie dodała filmowi klimatu.

Mi w sumie z trzech dotychczasowych filmów najbardziej się Riddick podobał. Nie było tu takiego zróżnicowania wizualnego jak w jedynce, ale masa innych rzeczy była lepsza.

ocenił(a) film na 6
_Bella_Cullen_

Możecie nie oglądać ale bez tego nie będziecie odczuwać klimatu niektórych fragmentów i nie zwrócicie uwagi na ciekawy zwrot akcji.