PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=517573}
6,6 77 tys. ocen
6,6 10 1 77237
6,5 15 krytyków
Riddick
powrót do forum filmu Riddick

fajny ? dobry ? koniec dobry hmmm.

ocenił(a) film na 8
MrsVampire

Byłem w poniedziałek i nie żałuję. Jest niedosyt ale może specjalnie by kręcić dalsze przygody?? Co do opłacalności to parę złoty za bilet...
Polecam recenzję.
http://www.filmweb.pl/reviews/Riddick+dotrzymuje+s%C5%82owa-14683

ocenił(a) film na 5
MrsVampire

nie isc, nie warto. ani tu klimatu z pitch blacka ani rozmachu z "kronik". poszedlem do kinazasugerowawszy sie jedna z opini mowiacej ze jesli podobaly sie czesci poprzednie to warto - terazwiem ze nie warto, wszystkie fajne sceny pokazano w zwiastunie a to oc zobaczysz w kinie to mdly wypelniacz.

ocenił(a) film na 8
MrsVampire

Dla mnie Pitch Black był słaby, dałem 5/10, tylko dla tego, że spłodził postać Riddicka.
Kroniki to dla mnie rewelacyjny film z dobrą akcją i ciekawymi postaciami, dałem 9/10
Riddick po pierwszym seansie dostał ode mnie 8/10 - cieszę się, że byłem w kinie.

Piszesz, że chcesz iść do kina, więc sądzę, ze powinnaś się wybrać. Ja asekuracyjnie poszedłem na seans za 13zł, ale za 23 też bym był zadowolony.

ocenił(a) film na 9
MrsVampire

Warto ! Dziwie się tym co piszą, że "Riddick" jest słaby, no chyba, że ktoś nie lubi SF i w ogóle serii o Riddicku.. Riddick jest w formie, nie nudzi i trzyma w napięciu do samego końca ! Czy warto iść do kina ? Jak najbardziej trzeba ! :)

ocenił(a) film na 6
michu_r3

Możliwy spoiler

Jak już to tylko do kina. Nie wyobrażam sobie seansu na TV czy ekranie komputera; przesiąknięte słońcem krajobrazy i dzika, kosmiczna fauna dopiero na dużym ekranie nabierają kolorów. I tego "Riddickowi" nie można odmówić. Natomiast na jakimś etapie kwestie aktorskie sięgają klasy C e.g. "wsadze ci po same jaja" i kilka innych podobnych kwiatków; im bliżej końca tym bardziej żenująco, człowiek zaczyna się zastanawiać czego tak naprawdę dotyczy fabuła... e no właśnie, ucieczka z planety. I tyle. Dla tępego osiłka wystarczy.

ocenił(a) film na 5
MrsVampire

No i sama widzisz ze zdania są różne - idz do tego kina i podziel się wrażeniami:)

MrsVampire

Witam,

Wczoraj byłem w kinie. Film zacny. Mocne 6 mu się należy.

Nie ma co liczyć na super wypas hicior ale mi ogólnie wydaje się pozytywny.

Pozdro

ocenił(a) film na 8
MrsVampire

warto....w tym roku jeden z lepszych filmów SF . mówią że się powtarza .. jest trochę nawiązań do PB i co z tego.
Riddik bawi się nieźle a z nim widownia ---> 0 politycznej poprawności to jet to co w tym filmie jest najlepsze i choć jest tu jedna kwestia o jednorożcach to nie jest to film dla grzecznych dziewczynek

ocenił(a) film na 7
raven11164

Ja jestem grzeczna dziewczyna ! o obejrzę z chęcią :)

ocenił(a) film na 8
MrsVampire

hehe to dobrze

użytkownik usunięty
MrsVampire

a ja jestem papieżem

ocenił(a) film na 8
MrsVampire

warto.