PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=649789}
7,5 3,9 tys. ocen
7,5 10 1 3946
6,0 2 krytyków

Road to Ninja: Naruto the Movie
powrót do forum filmu Road to Ninja: Naruto the Movie

Zajebista ; o

ocenił(a) film na 10

Tak jak up, na prawdę dobra kinówka(inni płaczą na "walki" i inne duperele ...) nawet chyba sobie zamówię w pudełku ; o
Jak najbardziej polecam, jedna z lepszych kinówek

Raiton

A była by jeszcze lepsza gdyby nie właśnie te "słabo" przedstawione walki. Widac że film wprowadzał więcej zawartosci merytorycznej co jest ogromnie dużym plusem jaki i na siłe nie starał się wkomponować w chronologię wydarzeń ze świata Naruto. Ale własnie jednak nie ustrzegł się wielu według mnie błedów i oklepanych ze znanych już wcześniej filmów zagrywek. Mam po prostu wielki niedosyt po obejrzeniu go... Mógł być rewelacyjny ale jednak nie jest.
Polecam również przeczytać specjalny chapter mangi przygotowany z okazji wydania filmu, który scenę w saunie pokazuje zupełnie z innej strony (tej prawdziwej ze świata Naruto).

użytkownik usunięty
odwieczny

W anime również występuje ta scena w saunie ( w normalnym świecie ) ! ;)

ocenił(a) film na 9
Raiton

Świetna kinówka, najlepsza ze wszystkich. Aż nawet łza się w oku kręci :)

Raivan

To jest najgorsza kinówka z Naruto. Nie wiem jak to aż tak zepsuli. Po trailerach zapowiadało się na w miarę ciekawy tytuł, a wyszedł szajs. Zapomnieli o wojnie, o tym że konoha jest ROZWALONA W DROBNY MAK PO ATAKU PAINA, stworzyli nieciekawe postaci rodziców Sakury, na motyw z kumplami z równoległego świata dali jakieś 5 min. co mogło być ciekawe, nie wiem, czy nazwanie Naruto Menma miało być śmieszne, czy co, bo było głupie. Reszta kinówek przynajmniej miała nawet ciekawy środek rekompensujący słaby początek i średnie zakończenie, teraz całość(no oprócz scen z anime z Minato i Kushiną, tego zepsuć się nie dało) jest słaba. No i gdzie nowy Rasengan, przecież to znak firmowy kinówek Naruto, że co film, to nowy Rasengan znikąd wzięty.

ocenił(a) film na 9
karolhamann

W drugiej linijce przestałem czytać Twoją wypowiedź :)
Mimo, że pracował nad nią Kisiel, to i tak kinówka pozostaje fillerem, czyli odcinkiem niekanonicznym, niezaliczającym się do wydarzeń z mangi. Więc nie rozumiem po co te żale? Może nie rozumiesz po prostu czym jest filler?;)

Raivan

Nie zmienia to faktu, że kinówka powinna trzymać się kanonu na tyle by było miejsce w historii w którym możnaby ją umieścić.

ocenił(a) film na 9
The_Fallen

Kto tak powiedział? To ich dowolna interpretacja i tyle. Nikt im tego nie zabroni ;)

Raivan

tylko ze ten film jest potem niepotrzebny

ocenił(a) film na 9
The_Fallen

To Twoje zdanie ;) ja już oglądałem 2 razy i zapewne jeszcze w przyszłości obejrzę :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Raivan

Jakie jeszcze kinówki naruto są godne polecenia?

ocenił(a) film na 10
Raiton

a jest wersja pudełkowa z napisami pl ????

ocenił(a) film na 10
karbaro

nie ma