PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=669816}

Robaczki z Zaginionej Doliny

Minuscule - La vallée des fourmis perdues
2013
6,7 5,9 tys. ocen
6,7 10 1 5850
6,0 2 krytyków
Robaczki z Zaginionej Doliny
powrót do forum filmu Robaczki z Zaginionej Doliny

Czy można gdzieś obejrzeć wersję bez dubbingu?

użytkownik usunięty
girl_interrupted

przyłączam się do pytania. Byłam w kinie i ta narracja bardzo mi przeszkadzała.

ocenił(a) film na 8
girl_interrupted

I ja także chętnie bym takową wersję obejrzał. Może bojkot tego filmu w kinach byłby dobry? Wtedy być może by się ugięli i zaczęli puszczać oryginalną wersję.

ocenił(a) film na 8
girl_interrupted

I ja także chętnie bym takową wersję obejrzał. Może bojkot tego filmu w kinach byłby dobry? Wtedy być może by się ugięli i zaczęli puszczać oryginalną wersję.

S0LTYS

I ja też

girl_interrupted

Kino Nowe Horyzonty we Wrocławiu grają tę animację bez dubbingu :)

ocenił(a) film na 8
dianalor

ja niestety mialam nieprzyjemnosc obejrzec tam wersje z dubbingiem :(

girl_interrupted

w Świdnicy tez bez dubbingu ale od tego tygodnia, ogólnie chyba teraz wszędzie będzie grane bez dubbingu :)

ocenił(a) film na 9
loku64

http://kultura.gazeta.pl/kultura/1,114438,15347593,Tworcy__Robaczkow_z_Zaginione j_Doliny__przerywaja.html : )

girl_interrupted

no i bardzo dobrze, to było oburzające, ten film z dubbingiem ;/

girl_interrupted

w cinema city grają bez dubingu(przynajmiej w warszawie)

ocenił(a) film na 6
achytysz

W gliwicach teź bez dubbingu

ocenił(a) film na 6
girl_interrupted

Teraz juz chyba wszędzie. Producenci zareagowali i dystrybutor musiał zmienić wersję filmu na oryginalną.

ocenił(a) film na 8
katarzynka

Nie wszędzie. Gdy pytałem wczoraj we Wrocławiu w Multikinie w Arkadach, to mówili, że jest z dubbingiem. Co więcej, nawet nie zdawali sobie sprawy, że ten dubbing został na siłę dograny, ponieważ pytali się mnie czy chodzi mi o wersję z napisami. A gdy powiedziałem im, że wersja z dubbingiem miała być wycofana i zastąpiona oryginalną, to byli bardzo zdziwieni.

Na szczęście w Cinema City w Koronie grają wersję oryginalną i tam też ją obejrzałem. Polecam.

girl_interrupted

Polscy dystrybutorzy osiągnęli nowy poziom partactwa. Nie dość, że filmów nie umieją tłumaczyć to teraz idą o krok dalej i wymyślają własne zwidy-interpretacje. Założę się, że zrobiliby to samo z "Odyseją Kosmicznej 2001" gdyby teraz wychodziła do kin.

ocenił(a) film na 7
girl_interrupted

DVD nie ma dubbingu.

ocenił(a) film na 8
girl_interrupted

mam pytanie, bo trochę nie ogarniam. Oglądałam ten film dwa dni temu i jedyne dźwięki, jakie występują, to trąbienie wydawane przez biedronkę i mrówki. O jakim dubbingu mowa?

lethality

O tym: http://kultura.gazeta.pl/kultura/1,114438,15320341,Niezwykla_animacja___niema__a le____z_polskimi_dialogami_.html#BoxKultTxt

ocenił(a) film na 10
lew890

O ja ...rdolę...
To jakiś ponury dowcip chyba... Niech mnie ktoś obudzi.

ocenił(a) film na 6
lew890

Jakoś nie mogę sobie wyobrazić takiego dubbingu.

girl_interrupted

cda. pl/ video/1807863c/Robaczki-z-Zaginionej-Doliny- 2013

ocenił(a) film na 7
girl_interrupted

Ja przed chwilą obejrzałem na Canal+. Nawet jednego słowa nie uświadczyłem.

moooras

Na DVD bez dubbingu