6,9 127 tys. ocen
6,9 10 1 126689
5,9 36 krytyków
Robin Hood
powrót do forum filmu Robin Hood

9/10

ocenił(a) film na 8

Poszedłem na film nie z myślą, że idę na "Robin Hooda" tylko z myślą, że idę na "film twórców Gladiatora". Klimacik prosto z Gladiatora. Bardzo dobre zdjęcia. Wreszcie jakaś nowa historia o RH. Crowe nie latał po lesie z łukiem(którego zresztą użył 3-4 razy. Miejscami krótkie, ale mocne żarty. Znalazło się nawet hasło obecnego prezydenta USA "Wszyscy jesteśmy Anglikami", ale to raczej nie było zamierzone. Słaba jak dla mnie gra Isaaca'(Król Jan) - w ogóle niewyrazista postać. Udanie zaprezentowali się Crowe i Blanchet. Efekt opadających strzał bardzo fajny. Sceny pojedynków również udane. Film rewelacyjny choć słabszy od Gladiatora czy American Gangster. Generalnie polecam.

ocenił(a) film na 9
kurzelek12

Wybacz ale nie potrafiłem tego nie pozostawić bez komenta. Słabszy od American Gangster? A od kiedy porównujemy filmy gangsterskie, fabularne z kostiumowymi historycznymi? Wiesz jak wychodziłby każdy z takiego założenia to ludzie by komentowali to w taki sposób.

"Generalnie Iron Man 2 jest dobry jednak nie dorasta do "Zielonej Mili"
"Matrix film dobry jednak nie tak dobry jak "Nigdy w Życiu"
"Władca Pierścieni mógłby być lepszy przynajmniej tak dobry jak Punisher".

Porównanie bez sensu jeżeli chodzi o American G.

ocenił(a) film na 8
bubster89

Sorry. Źle się wyraziłem. Jasne jest, że nie można takich filmów porównywać. Chodziło mi o to, że AG w swoim gatunku(filmy gangsterskie) wypada lepiej, gdzie wg mnie jest jednym z lepszych, być może najlepszy(ale to nie forum AG), niż Robin w swoim, gdzie jest wiele filmów lepszych lub porównywalnych. Wiem, trochę zagmatwałem, lecz mam nadzieję, że się w tym ogarniesz,