6,9 127 tys. ocen
6,9 10 1 126689
5,9 36 krytyków
Robin Hood
powrót do forum filmu Robin Hood

Amerykańska machina filmowa oszalała ostatnio na punkcie błyskotliwych technologicznych nowinek, a tutaj
mamy do czynienia z klasycznym obrazem, mającym ciekawą fabułę, dużo dobrej gry aktorskiej i realizację na
najwyższym poziomie. Na tle "Avatara", czy tych wszystkich innych trójwymiarowych komputerowych animacji,
"Robin Hood" jawi się jako bardzo pożądana chwila oddechu. To swoisty powrót do korzeni. Okazuje się, że
można zrobić superprodukcję, z oskarowymi aktorami i w historycznym tle, bez rzucających się w oczy
komputerowych trików.

To dzieło ogląda się po prostu jak ciekawy, stosunkowo lekki, ale jednak wciągający i co najważniejsze:
prezentujący unikalny, bardzo interesujący obraz powstania legendy Robin Hooda, FILM.

Bardzo dobry balans między scenami akacji i tymi spokojniejszymi. Nie zauważyłem żadnych dłużyzn.
Być może zbyt KRÓTKIE jest zakończenie. Zaledwie zaznaczające zmianę losów głównych bohaterów. Czy
możemy oczekiwać "Robin Hooda 2"?

ocenił(a) film na 8
WujekDobraRada

"Czy możemy oczekiwać "Robin Hooda 2"?"
- Oj chciałbym. I z oceną zgadzam się całkowicie.

ocenił(a) film na 8
Emill

Tak po Avatarze, też odniosłam wrażenie, że mimo całej wspaniałości "to nie jest to". A wychodząc w piątek z Robin Hooda byłam oczarowana historią, sposobem ukazania epoki i realiów a także tłem historycznym... myślę, że ta produkcja w dużo lepszy sposób ukazuje Robina... nie tylko jako doskonałego łucznika, ale też postać niezwykle trafnie myślącą