6,9 127 tys. ocen
6,9 10 1 126689
5,9 36 krytyków
Robin Hood
powrót do forum filmu Robin Hood

Widzę że wiele osób podchodzi do tego filmu tak jak ja na początku - liczyło żę będzie to kolejna historyjka o tym jak Robin łupi bogatych oddaje biednym itd. Jednak gdy obejrzałem całość, to spodobał mi się pomysł, to że nie była to kolejna próba zrobienia tego samego tylko prequel wyjaśniający jak się to zaczęło.
Także wszelkie płacze o zabicie legendy Robina są dla mnie nieuzasadnione, podobnie jak te o brak 100% zgodności z realiami.

ogureck

ten film nie wyjaśnia jak zaczęła przygoda robin hooda, ale opowiada zupełnie nową!
a każdy znany mi roobin hood zaczynał się od przybycia głównego bohatera do Anglii, albo nawet wcześniej w Ziemi Świętej, więc też mi pomysł...

ocenił(a) film na 8
gigi

"ten film nie wyjaśnia jak zaczęła przygoda robin hooda, ale opowiada zupełnie nową!" - z której niby strony?

gigi

I znów się z tobą zgodzę, to całkiem inna i gorsza historia, to był film o Robinie rycerzu a nie o Robin Hoodzie. Zresztą wszystko poszło tak prosto, wraca od razu poznaję Marion,już jest jego żoną(nie w tym sensie ale i tak potem została prawdziwą żoną) i w tym filmie jest wiele nie potrzebnych scen.

ocenił(a) film na 8
Lecho1523

ekhm.. chyba spóźniliście się na seans czy coś, bo jak wół na początku (i z resztą na końcu też) pisze, że film jest o tym jak legenda się ZACZĘŁA..
nigdzie w filmie Robin nie jest rycerzem - podaje się za niego
jest łucznikiem w armii króla, który popylał sobie po Jerozolimie, a akcja filmu zaczyna się gdy wracają już do Anglii

jak dla mnie całkiem mocno trzyma się kanonu

a przepraszam - w innych przedstawieniach to prosto niby nie było? rach ciach i chłopak od razu miał żonę i bandę za swoimi plecami

diana6echo

Największa wadą tego filmu jest obsada, żaden aktor nie pasuję do swojej roli.

ocenił(a) film na 8
Lecho1523

o tak.. lepiej wypadłby model i jakaś tam Sienna Miller, która aktorką nawet nie jest.. dobrze, że zagrali dojrzali aktorzy a nie jakieś obszczymurki z disney channel