6,9 127 tys. ocen
6,9 10 1 126689
5,9 36 krytyków
Robin Hood
powrót do forum filmu Robin Hood

Film nie jest najwyższych lotów. Russel Crowe wypada w roli RH mało autentycznie, przez cały film ma ten sam humor (a raczej jego brak) i mimikę twarzy. To strasznie irytuje. Uważam jednak, że ma szansę na nominacje (i tylko nominację) do Oscara: dla aktorki drugoplanowej. Cate Blanchet wypadła znakomicie i bardzo autentycznie. Może ewentualnie za scenografię.
6,5/10

użytkownik usunięty
kacperpiotrkow2

Jeśli chodzi o Russella, to jego gra za bardzo przypominała tą, z "Gladiatora". Cate - jak zwykle perfekcja w każdym calu. Reżyseria i scenariusz też wporządku. Bardzo dobre zdjęcia i scenografia. Wedlug mnie film spełnił oczekiwania.

ocenił(a) film na 5

A mi akurat zdjęcia nie przykuły uwagi. Zdecydowanie bardziej podobały mi się te z ,,Harry'ego Pottera i Księcia Półkrwi", które na Oscara zdecydowanie zasłużyły.
Sam zamysł filmu nie był aż tak zły, choć do scenariusza bym się przyczepił: film nie opowiada o przygodach Robin Hooda! Obraz powinien być raczej zatytułowany: ,,Robin Hood - początek legendy", co byłoby zabiegiem zrozumiałym.
Dla mnie ocena 9/10 jest za duża, ale szanuję twoje zdanie :)
Pozdrawiam ^^

użytkownik usunięty
kacperpiotrkow2

Normalnie dałabym najwyżej 8/10, ale ze względu na rolę Cate Blanchett daję 9/10. Gdyby film naprwadę opowiadał historię Robin Hooda, to byłby nudny, bo większość luzdzi zna już tę opowieść. A Twój zaproponowany tytuł podoba mi się. Pozdro