6,9 127 tys. ocen
6,9 10 1 126689
5,9 36 krytyków
Robin Hood
powrót do forum filmu Robin Hood

Nie ma ani jednej dobrej nutki i ani jednego motywu zapadajacego w glowie na dlugi czas!.Szkoda bo liczylem na swietna muzyke do swietnie zapowiadajacego sie przeciez filmu.Od poprostu dobrze skomponowany soundtrack na poziomie nic wiecej!.

Jak narazie tego roku najlepszym soundtrackiem pozostaje How to train your dragon.

ocenił(a) film na 7
lavrenzo84

A co byś jeszcze polecił z soundtrackow z tego roku? Nie jestem na bieżąco z muzyką filmową ale bym czegoś dobrego posłuchał. Proszę o propozycje

lavrenzo84

A ja się nie zgodzę że nie ma tu dobrych utworów - chociażby " Fate Has Smiled Upon Us "," Planting The Fields "," Returning The Crown " czy " Merry Men " - intrygujące są także " Killing Walter " czy " Nottingham Burns " a z muzyki akcji najbardziej podoba mi się " Siege ".
Ogólnie jest to solidny soundtrack choć bez rewelacji,dla mnie taka niepełna czwórka.

ocenił(a) film na 7
lis22

do lis.Wyraznie napisalem ze soundtrack nie ma nic godnego do zapamietania co by naprawde ruszylo chociazby moje serce jak i dusze jak i ucho ;].Nie napisalem ze soundtrack jest zly,napisalem ze poprostu nic wyruzniajacego sie i napewno zostanie szybko zapomniany.Poprostu to nie tego spodziewalem sie.

lavrenzo84

A możesz podpowiedzieć gdzie znalazłeś ost do Robina?

Edward_Nozycoreki

http://www.youtube.com/watch?v=-tqEnKbQ6RA&playnext_from=TL&videos=QBcLH51cgZQ
;)

ocenił(a) film na 7
Edward_Nozycoreki

Do traveler!.W tym roku to polecam ci swietne soundtracki do:
-How to train your dragon ( prawdziwe mistrzostwo )
-Kick Ass (Mika daje czadu)
-Clash of the titans rowniez swietny motyw przwodni szczegolnie tytul Scorpions
-Alice in Wonderland - swietny motyw przewodni i ten hurek.

ocenił(a) film na 7
lavrenzo84

W tym roku osobiscie jesli chodzi o wysokobudzetowe filmy to jeszcze licze na soundtrack do Prince of persi i The last airbender.
Jak narazie najwieksza porazka to oczywiscie Robin Hood a szkoda.Liczylem na cos zapierajacego dech w piersiach typu Gladiator albo Krolestwo Niebieskie.

lavrenzo84

Jak dla mnie największą porażką jest " Clash of the titans ",strasznie to płytkie i bezpłciowe,o wiele gorsze od nowego Robina - ale i ja liczę na wymienione przez Ciebie prace,choć na Perskiego Księcia już mniej - oczywiście numerem jeden jest " The Last Airbrender " J.N Howarda a także muzyka do pierwszej części ' Insygniów Śmierci ",którą skomponuje Alexandre Desplat.

ocenił(a) film na 7
lis22

James Newton Howard o qrcze.Wlasnie przeczytalem liste filmow do jakich skomponowal soundtracki.Hmmm powiem szczerze ze juz troche watpie w The Last Airbender.Zaden jego soundtrack mi sie nie podobal hmmm ojjj teraz to juz mam obawy.Ten kompozytor robi zbyt melancholijne kawalki ktore poprostu wogole nie zapadaja w pamieci.Moze i jego muzyka jest piekna ale napewno nie dla moich uszu.

Wiec chyba zostaje tylko Prince of Persia.

ocenił(a) film na 7
lavrenzo84

Za to Harry Gregson-Williams to poprostu poezja do sluchania.Bardzo licze na Prince of Persie.Liczymy na ciebie panie Gregson!.

ocenił(a) film na 8
lavrenzo84

z fragmentów ze strony Disneya mogę wywnioskować że to mix Narniii i Królestwa. Nie mam tu na myśli klimatu, tylko kopie tematów.

lavrenzo84

James Newton Howard to świetny kompozytor - że wspomnę: " Wyatt Earp "," Waterworld "," Szósty Zmysł "," Osadę "," Atlantis " Dinosaur " - to wszystko są świetne soundtracki,widocznie nie lubisz motywów przewodnich?,moim zdaniem jego tematy zapadają w pamięć.
H.G Williams skomponował tylko dwie bardzo dobre prace - " Królestwo Niebieskie " i " Opowieści z Narnii ".

ocenił(a) film na 7
lavrenzo84

dzięki za propozycje. Poszukam i posłucham

ocenił(a) film na 8
lavrenzo84

A ja slucham tego soundtracku i musze powiedziec ze nie jest najgorszy. Po pierwszym przesluchaniu ocenialem na 5/10 teraz dam 6/10 w porywach do 7/10.

ocenił(a) film na 7
tomashw

Ja od siebie moge napisac jeszcze raz.Soundtrack w cale nie jest najgorszy poprostu nic szczegolnego w sobie nie ma i napewno szybko po seansie zostanie zapomniany ;].
Jesli chodzi o soundtrack do filmom historyczno-wojennych to dalej numer jeden jest Krolestwo Niebieskie i Braveheart.Zaraz za nimi Troy ,Gladiattor i The last samurai.

Szkoda ze nowy Robin Hood 2010 sie do tej listy nie zalicza.