mieli do dyspozycji 200 mln $ wiec mam nadzieję że nowe dzieło Ridley Scotta nie zawiedzie pod względem batalistyki a Scott potrafi bezbłędnie ukazać sceny batalistyczne tak jak w Gladiatorze czy troche też w Królestwie niebieskim.
Wierz mi zawodzi. Sceny wyglądają biednie, czasem jakby walczyło ze sobą kilkudziesięciu rycerzy. Praca kamery również kuleje. Jedyne co wychodzi w tej kwestii na plus to sceny z wystrzeloną strzałą.
Trochę zawodzi - z jednej strony mamy co tu dużo mówić jedynie poprawną ostatnią "główną" bitwę a z drugiej mamy moim zdaniem świetnie i bardzo widowiskowo przedstawione oblężenie jakiegoś francuskiego zamku na początku filmu. Ogólnie film mi się podobał ale ze względu na klimat, muzykę, bohaterów, fabułę... Czyli niestety rozczarowanie bo myślałem, że Scott z takim budżetem zrobi coś co pobije pod względem wizualnym sceny batalistyczne z "Gladiatora" i "Powrotu Króla"...
Sceny batalistyczne na pewno były lepsze niż te w starszej wersji z Kevinem Costnerem. Chociaż to już nie te czasy:)
no lepsze niż tamte fakt, ale i tak przy takiej forsie ostania bitwa jest CIENIZNĄ! I rzeczywiście wygląda jakby się ze sobą tłukło kilkudziesięciu facetów. I tak rzeczywiście jest (behind the scenes)
Za to scena kiedy najeżdżają na tę wioskę jest dużo lepsza i lepiej zrobiona, choć też nie bez zastrzeżeń...
Fakt,sceny batalistyczne troszkę kuleją.Mi np. brakowało akcentowania średniowecznej przemocy ,obecnej przecież w bitwach.