6,9 127 tys. ocen
6,9 10 1 126690
5,9 36 krytyków
Robin Hood
powrót do forum filmu Robin Hood

co to jest, czasem przypomina irlandzki, czasami nic nie przypomina, ma ktoś jakiś pomysł?

ocenił(a) film na 6
bagrov

Crowe dorastal w Australii wiec pewnie z australijskim;)

ania007

hehe, byłoby fajniej gdyby mówił z akcentem rednecka z południa USA

ocenił(a) film na 4
bagrov

wg moich kolegów Anglików Crowe mówił akcentami: australijskawym, irlandzki, trochę szkockim, amerykańskim i nijakim. :)

użytkownik usunięty
bagrov

Nie marudźcie o akcencie Robin Hooda bo wam zaczną dubbingować wszystko jak w Czechach czy Niemczech i skończy sie wam burakowanie.

nie marudzę, po prostu akcent wydał mi się dziwny. jak ktoś gra Anglika, to niech mówi jak Anglik, a jeżeli nie umie to niech już gada z amerykańskim akcentem a nie kombinuje i potem wychodzi mu takie nie wiadomo co. Co to jest burakowanie?

bagrov

zguwnianym ahahahahhaah :09 tak tak to jest ałstraliksji

ocenił(a) film na 7
bagrov

Czemu najwięcej do powiedzenia o akcencie mają ludzie w kraju w którym 90% ludzi nie potrafi poprawnie powiedzieć Youtube czy chośby Thanks?

ja27

ja złożyłem temat dla tych 10%, czy masz coś przeciwko?

ocenił(a) film na 7
bagrov

Owszem, bo 10% potrafi wymówić te słowa, a akcent interesuje chyba jedynie filologów. A co do tematu: zależy od intencji. Jeżeli tylko zastanawiasz się nad akcentem - proszę bardzo i przepraszam. Ale myślałem, że jesteś jednym z tych dla których film jest beznadziejny tylko dlatego, że główny bohater nie mówi z angielskim akcentem. :) Pozdrawiam