6,9 127 tys. ocen
6,9 10 1 126690
5,9 36 krytyków
Robin Hood
powrót do forum filmu Robin Hood

bardzo fajny film, zupełnie niepodobny do Robin Hooda, całkiem inna historia, ale kto by chciał 10 raz oglądać to samo? Właśnie wróciłam z kina, jestem bardzo mile zaskoczona 8/10

ocenił(a) film na 4
kitiara_2

Ja bym chciał oglądać to samo :) To jest w 99% inna historia, to tak jakby Superman pochodził z Wąchocka, Batman jeździł kabrioletem, James Bond był Francuzem a Święty Mikołaj roznosił prezenty w dzień kobiet. Robin Hood który walczy w obronie króla (!!), nie musi walczyć o wyrwanie Marion z królewskiego zamku, jacyś Francuzi lądujący na plaży jak XX-wieczni marines czy Robin tańczący z Marion przy muzyce napisanej w XX wieku na podstawie XVIII-wiecznego poematu - to wszystko to jedno wielkie nieporozumienie, nawet firmowa działalność Robina sprowadzona jest do jednego marnego napadu. Jedna wielka lipa, Robin Hood zaczyna się 3 minuty przed końcem filmu.

ocenił(a) film na 7
robbertob

Ten film miał przedstawić początki kariery Robin Hooda. Pod tym względem wypadł bardzo dobrze.

kitiara_2

historia całkiem niezła, jednak Robin Hood słynął głównie jako doskonały łucznik, a tutaj łuk miał w ręku tylko na początku, w dodatku w końcowej bitwie pędził na koniu z jakimś młotkiem. a, przepraszam- raz strzelił...

ocenił(a) film na 8
grobelek

Spokojnie wszystko co dobre w Robinie zobaczymy w drugiej cześci:) Pamietacie może jak było z Batmanem początkiem? też ten film nie był jakiś genialny ale już jego kontunuacja była po prostu niesamowita, ja będe cierpilwie czekał na dalsze przygody Robin Hooda według Ridleya Scotta:)

ScreaManUnited

oj! nie wiedziałam, że będą dalsze części! ale skoro tak, to również (nie)cierpliwie poczekam :)