6,9 127 tys. ocen
6,9 10 1 126689
5,9 36 krytyków
Robin Hood
powrót do forum filmu Robin Hood

Scott pracowal ponoc nad tym filmem od kilkunastu lat, a zabraklo..."polotu", to chyba najblizej odda moje odczucia. Niby dobra obsada, muzyka, rezyser, a jednak film oglada sie z przynudzeniem. Sam nie wiem jakim cudem wyszlo cos takiego.

ocenił(a) film na 3
Kwiaterson

Mnie zupełnie nie zainteresował. Ani przez moment.
Jakieś tam potyczki, których rezultat mało mnie interesował, jakieś postacie które kompletnie były mi obojętne (a i na dodatek po samym wyglądzie błyskawicznie można było ocenić czy jest to dobra, czy zła osoba).

Czego zabrakło? Hmm, może jakiegoś wprowadzenia do historii ciekawszej? Mniej zdawkowego i powierzchownego przedstawienia bohaterów? (szczególnie, że ten film niewiele z klasycznym Robinem Hoodem miał wspólnego, a więc sporo fajnych rzeczy można było tu wymyslic)

Dodatkowo wkurza mnie strasznie to wychodzenie na przód oczekiwaniom żeńskiej częsci publiczności, która to już nie chce oglądać potulnych, przyćmionych przez mężczyzn kobietek.
No i niezmiernie mnie to denerwuje bo wychodzi to sztucznie i głupio. Drobne, obmalowane, ładne aktorki uganiają się z wielkimi mieczami...