6,9 127 tys. ocen
6,9 10 1 126689
5,9 36 krytyków
Robin Hood
powrót do forum filmu Robin Hood

a co powiecie o aktorach drugiego planu?według mnie Léa Seydoux jako Izabela d'Angoulême wypadła tragicznie, miała byc pozornie naiwna, podstawiona intrygantka a była "kukła"
ale "drużyna robina" powala;)

ocenił(a) film na 3
wishka

tak właściwie z tą drużyną robina to trochę niewykorzystany potencjał oni jako jedyni coś tam grali i starali się wykrzesać z siebie po za tym, było ich strasznie mało w samym filmie i Ridley nie skupił się zupełnie na wzajemnych relacjach między "paczką", a szkoda.. po za tym spodobał mi się William Hurt.

ocenił(a) film na 8
DLoN92

Dla mnie Max von Sydow zagrał kapitalnie, w sumie z nostalgią ogląda się jego role "dziadków" mając w pamięci jego popisy u Bergmana z młodzieńczych lat.

ocenił(a) film na 7
DLoN92

Wiliam Hurt zawsze był świetny, dlatego nie dziwi mnie, że wypadł, a raczej zagrał rewelacyjnie- bez niepotrzebnych "szarż" aktorskich itp. Co do pani grającej Izabelę (żonę Jana bez Ziemii) to myślę, że nie można jej całkowicie oceniać po ilości zagranych scen, które na dodatek były krótkie. Może na wersji reżyserskiej będzie więcej scen z nią (o ile taka będzie) i tam albo pokaże co potrafii, albo się ośmieszy. Ciekawie zagrał Isaac Jana bez Ziemii.
Co do ekipy Robina- aktorzy nie dość, że grali świetnie to jeszcze chciało się śledzić właśnie ich losy. W pewnym momencie (czyli rozstania) bałem się, że już się nie pokażą.
No i na koniec świetny Danny Huston jako Ryszard Lwie Serce.

ludzikw

Ryszard I jest świetnie pokazany,w końcu odbrązowiony - pijak,hulaka,okrutnik ( wspomnienie przez Robina Akki ),dzielny żołnierz i wojownik.

ocenił(a) film na 7
lis22

Cieszy mnie, że w końcu zauważono ten fragment jego życia- wojna na kontynencie, a nie wiecznie tylko krucjata, albo mityczny powrót do Anglii. Bitwa o Chalons zrealizowana świetnie! Brawa dla Scotta choć film w wersji producenckiej jest bardziej familijny niż dla dorosłych.