A mnie nie zachwycil, nawet nie zaciekawil. FIlm po prostu sredni I ciesze sie ze wybralem opcji imax, bo pewnie bylbym bardziej zawiedziony. Coz, spodziewalem sie czegos odrobine innego od pierwowzoru, dostalem ulepszona wersje robocopa z lat 80tych. Aktor do zludzenia przypomina wygladem aktora z robocopa, maszyny niewiele sie roznia od tych sprzed lat, jedynie pojawienie sie cyborgow bylo calkiem fajne. Poczatek filmu z Iranem byl rewelacyjny, pozniej po prostu zadyszka.
Dla ludzie ktorzy zyli filmami robocopa sprzed lat, ten film jest po prostu niczym niezwyklym, a szkoda, bo spodziewalem sie innych, bardziej interesujacych rozwiazan.
Dla ludzi nie skazonych starych robocopem, film powinien byc rewelacyjny.
Duzo akcji, czas plynie szybko.... I tyle.
Widac, ze producenci sa przygotowani na dalsze czesci, o ile film zarobi ile ma zarobic.
Ja oglądałem wszystkie części Robo Copa i przyznam się szczerze, że sceptycznie podchodziłem do nowej odsłony. Bardzo mile jestem zaskoczony, jak dobry jest to film. Stara wersja jest zupełnie inna, choć oczywiście pare elementów wspólnych można wychwycić. Podstawowa różnica polega na klimacie obu filmów. Nowa odsłona bardziej chwyta za serce.
Możliwy spoiler!!!!
Scena pokazująca elementy organiczne jakie pozostały z Alexa, a także proces oswajania się z zaistniałą sytuacja w jakiej się znalazł bohater jest mistrzowska.
Polecam i tyle...
to fakt, ten motyw 'gore' byl calkiem calkiem. Stara wersja wcale nie jest tak az strasznie odlegla, bo schemat jest bardzo podobny w obu. Ja osobiscie oczekiwalem naprawde nowego pomyslu, odejscia od schematu.
Przeciez Robocop to wytwor filmowy, to cos co mozna powtorzyc ale I ulepszyc a przede wszystkim zmienic. Dlaczego Detroit. Dlaczego ponownie ten sam schemat genezy. Kilka nowych elementow jak roboty czy pluca robocopa to nie jest wystarczajace, moim zdaniem dodatki.
Popatrzcie na planete malp. To tez filmowy product, a mozna go zmienic, wrecz ulepszych odchodzac od sztywnych schematow.
Ja osobiscie oczekiwalem czegos bardziej zaskakujacego, a dostalem powtorke z rozrywki.
bardzo dobry film, ciesze sie ze rozni sie od orginalu, bo orginal to film dla psycholi gdzie robot ten duzy jak mu tam ed209 wydaje z siebie dzwieki jak swinia w oborze i taka przemoc ze totalna pomylka. nowy roboc to bardzo dobre kino,swietna gra aktorow, bardzo dobry film, napewno go obejrze jeszcze nie raz