Niestety... Nie przyciągnął mojej uwagi, pomimo że lubię tego typu filmy animowane. Animacja w sumie niezła, niektóre sceny zabawne... ale wykorzystanie pieśni patriotycznych to nietrafiony pomysł - delikatnie mówiąc profancja. Polecam raczej dla dzieci.
A ja sądzę, że za bardzo wziąłeś do siebie wykorzystanie Roty (Bo o to chodzi, czyż nie?) Z resztą nie tylko w tej kreskówce została użyta, w innych filmach też została umieszczona. Moim zdaniem animacja świetna, teraz już tylko można pomarzyć o tego typu bajkach.
Moim zdaniem przeciętny film animowany, ale warty uwagi i godny polecenia. Motyw wykorzystania pieśni patriotycznych bynajmniej mi nie przeszkadzał. Co więcej, zadziałał na korzyść oceny filmu. Bardzo dobra animacja, świetne plenery, w szczególności te robocie drogi i autostrady - dla normalnego człowieka byłoby to chyba najbardziej szalone wesołe miasteczko. Kwestia tekstów w polskim tłumaczeniu też nie jest najgorsza. Zapewnił mi naprawdę dobrą zabawę. Dodatkowo atmosferę podkręcała bardzo dobra muzyka z wykorzystaniem kilku znanych kawałków, ale także i ciekawego soundtracka filmowego. No i oczywiście barwne postacie - wynalazek Radka, Ciocia Bania, Spawalski, Max Kolanko (wykorzystanie imienia bezbłędne), Disesel.
A mnie się ten film nie spodobał. Umęczył mnie ;/ jakiś taki chaotyczny i ten kumpel Radka Dekiela, ten czerwony, co go dubbingował Piotr Gąsowski, wcale nie śmieszny. Fabuła przeciętna, kilka śmiesznych momentów. Ogólnie animacje tego typu lubię, ale ta nie przypadła mi do gustu. 5/10.