Rock'N'Rolla

RocknRolla
2008
7,3 67 tys. ocen
7,3 10 1 67119
7,0 29 krytyków
Rock'N'Rolla
powrót do forum filmu Rock'N'Rolla

Mówię co z pełną premedytacją. Jeśli ktoś widział "Przekręt" i mu się spodobał to w tym wypadku na 95% będzie tak samo. Osobiście świetnie się przy tym filmie bawiłem. Wyraziste postaci, przemyślana i logiczna fabuła z lekką domieszką drobnych cwaniaczków i wielkich pieniędzy. Trochę czarnego humoru. Szkoda, że nie ma dialogów w stylu Tarantino, ale nie wszystko można mieć. Osobiście polecam film wystawiając mu 8/10.

ocenił(a) film na 10
arachnos

Być może za to co napiszę fani Przekrętu mnie zabiją...
ale mi jakoś Przekręt nie przypasował (da się oglądać, ale to nie to co lubię za to Revolver i Rock'n'Rolla jak najbardziej..
stąd 9/10 dla tego filmu ;)

Takiego filmu po prostu nie można nie obejrzeć ..

arachnos

Zgadzam się. Świetny film, cały czas coś się dzieje, na początku nie wiadomo o co chodzi, a potem wszystko się splata. No i świetne teksty i bohaterowie. Choć "Przekręt" ciut lepszy.

ocenił(a) film na 9
Zdenio

.........i co najważniejsze świetna muzyka, która pasuje do klimatu filmu

ocenił(a) film na 10
walek_4

ja tam wolę w 100% rocknrolla a nie przekręt, bo jak dla mnie ten film jest świetny, normalnie się w nim zakochałam ;) a przekręt jakoś za szybko mi się oglądało i mnie tak nie wkręcił.

arachnos

Jeśli już porównywać "Rock'N'Rolla" do "Przekrętu" to osobiście zdecydowanie bardziej podobał mi się ten drugi :) Był bardziej klimatyczny, pokręcony i miał lepszy poziom humoru :)) Jako że "Przekręt" był wcześniejszy, to "R'N'R" wydawał mi się zbyt bardzo podobny w niektórych aspektach do swego poprzednika ;) Richtie powinien trochę zmienić taktykę, bo wątki w jego filmach niebezpiecznie się powielają ;)
Pozdrawiam :)