5,9 12 tys. ocen
5,9 10 1 11727
5,0 5 krytyków
Rock of Ages
powrót do forum filmu Rock of Ages

7/10

ocenił(a) film na 7

czytając tutaj komentarze, to myślę, że niektórzy potraktowali film zbyt serio; prosta fabuła? tak, ale co z tego, to miała być zabawa i była; nie jestem fanem kina śpiewanego, tym większe zaskoczenie; świetna muzyka, miło było usłyszeć kilka utworów lat młodzieńczych; poza tym nietypowa rola Cruise'a i Hey Man też na plus
Moja ocena: 7/10

ocenił(a) film na 9
Pauleta

No dokładnie, po co doszukiwać się dramaturgii, akcji i Bóg wie czego jeszcze ;p piwko dwa Rock And Roll i jest gitara ;p
p.s.
ocena filmweb zdecydowanie za niska ;p zresztą na imdb też

ocenił(a) film na 8
Pauleta

Zgadzam się. Film jest lekki, momentami zabawny. I muzyka!!! Muzyka, której już nie ma i nie będzie.

ocenił(a) film na 8
Pauleta

zgadzam się, dla muzyki warto obejrzeć! w sumie chyba pastisz z tego im wyszedł, a ja sie usmiałam. Baldwin dla mnie był super, karykaturalna rola Zeta-Jones była przerysowana ciutek, a i Cruise mnie zaskoczył dystansem do siebie (brakowąło tego w jego rolach po wejsciu do scienotogów)
Dla mnie idelane kino na piwko ze znajomymi właśnie...dystans, zabawa i muzyka!

Path_filmweb

Według mnie ten film przedewszystkim powinien mieć oznaczenie wiekowe czyli do ogladania dla ludzi od lat 30!
Co do zalet tego filmu wszystko się zgadza tylko pod warunkiem że taką muzę lubisz znasz i jeszcze słuchasz do teraz (tak jak ja)
Dla mnie to doskonały film-teledysk z zabawą w zagadki czyli odgadywanie zespołów i tytułów nagrań kto je wykonywał w oryginale itd'''
acha można różne krytyki pisać na temat filmów USA ale jeśli chodzi o filmy muzyczne,sportowe,akcji nie ma lepszego kraju na świecie;)))
i mimo wszytko wydaje mi się że jednak to jest pastiż;)