PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=545023}
5,9 12 tys. ocen
5,9 10 1 11704
5,2 6 krytyków
Rock of Ages
powrót do forum filmu Rock of Ages

Oczekiwania wobec tego filmu miałam spore- Rock- jeden z moich ulubionych gatunków
muzycznych, więc spodziewałam się dawki pozytywnej energii i całą moc świetnych numerów. Na
fabułę oczywiście w takim przypadku nie powinnam zwracać uwagi, bo toż musical, jednak
ogromna ilość głupawych scen i to w dodatku w wykonaniu aktorów z czołówki (może
przesadzam), ogromne wkurza. Straciłam do nich szacunek. Momentami zastanawiałam się, czy
graną muzykę można zaliczyć jeszcze do rock'a, kompletnie nie pasował mi tu cukierkowy głosik
głównej blond bohaterki. Film oceniam na 5. Dla wytrwałych.

ocenił(a) film na 9
izotek

co do estetyki :

- nienawidze tam tego czarnego pedalka bo chce byc smieszny a nie potrafi ten russel brand glupek pajac jak koterski w polsce
- ta glupia blondyna tam wogole nie pasuje
- i wkurzajace jest jej spiewanie udaje augilere
- druga blondyna tez tak srednio ale troche fajniejsza ( dla kontrastu mogli by pomyslec o różnorodności i wstawic jakas czarna albo ruda )
<a faceci rozni od blond do czarnych
: cotto dla pedaoff jest
do tego zfakali totalnie kilka piosenek>

do fabuly:
bardzo nudna fabula 2 watki milosne plus jak to sie robi w hollywood
oklepana z 1000 razy i chociaż z tego powodu mozna to bylo zrobic dobrze a nie zjechac w niziny kiczowatości
- ze dwa watki w filmie zupelnie zignorowane jak np ten z praca w night clubie tej blondyny cos tam pomachala noga i tyle
- albo bez sensowna nagla zmiana wielkiego rockowca w justina biebera - mogli to zrobic troche subtelnie
- jaxx jako rockman tylko pije cpa i dupXcy co sie rusza nie wiem jakim cudem potrafi jeszcze spiewac i grac i skad to sie wgl bierze (?)
- zona tego gubernatora czy jak mu tam protestuje przeciwko jaxxowi w ogole to nudne jest i nic sensownego nie wprowadza do filmu do tego pozniej go wielbi <bez sensu>

Plusy

+ wiadomo ze Tom Cruise i jego gra aktorska, charakteryzacja, sama bym go zjadla
+ klimat rock n rolla w tych czasach to naprawde wielki plus i powrot, to kocham
+ no ii... Tom Cruise..??
dobra nie wazne jednak chocby dla Toma, czy jego fanow fanek warto ten film obejzec i ze wzgledu i wylacznie tylko na zainteresowanie muzyka, dla innych zupelnie nie polecam bo g... sie dzieje.

wielkim plusem produkcji jest oczywiscie rock n roll klimat
mimo ze nie wsz