PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=842858}

Rodzaj ciszy

Tiché doteky
2019
5,9 2,0 tys. ocen
5,9 10 1 2047
Rodzaj ciszy
powrót do forum filmu Rodzaj ciszy

Na faktach

ocenił(a) film na 7

Film sam w sobie jest zrealizowany na naprawdę solidnym poziomie. Technicznie nie ma się do czego przyczepić. To co go wyróżnia to historia, która świetnie oddaje mechanizm wchłaniania ludzi w nowe środowisko i powolnego kształtowania zachowań podług reguł tam panujących. Film zdecydowanie wart obejrzenia.

bartek98pl

Będę Panu wdzięczny za jedną informację- czy rzeczywiście taki przerażający?. Właśnie chciałem go odpalić, ale komentarze mnie przerażają i boję się bezsenności. Albo ktoś z innych Internautów mi podpowie. Dziękuję.

ocenił(a) film na 7
grzegorzanu

Nie powiedziałbym, że jest przerażający jako np. horror. Sam w sobie bardziej jest thrillerem, który dzięki swojemu klimatowi (niepewność, dziwne zachowania) trzyma w napięciu. Jeżeli mogę coś w tym przypadku nazwać strasznym to zdecydowanie sposób wychowywania i praktyki, którymi kierują się tu rodzice. Sam film mogę od siebie polecić :)

grzegorzanu

Od siebie dodam, że nie jest to horror. Własciwie to thriller. Poza faktem iż jest oparty na faktycznie działającej sekcie nie ma nic wspólnego z horrorem.