PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=560641}

Rodzinna tajemnica

My Family's Secret
2010
4,8 456  ocen
4,8 10 1 456
Rodzinna tajemnica
powrót do forum filmu Rodzinna tajemnica

Pierwszy raz piszę pierwsza - gdzie się wszyscy podziali?? :) Film fajny, właśnie leci w tv. Moje klimaty - rodzinne tajemnice, psychoza, duchy :)) Polecam:)

ocenił(a) film na 3
klaudia0

straszna lipa no nie?

lukasisko

Oceniam na 7:)

ocenił(a) film na 3
klaudia0

nie żartuj - ledwie 3 wskoczyło - z wysiłkiem

lukasisko

Chyba nie oczekujesz, że wszystkim się będzie podobało/lub nie to samo.. przenoszę się na Dom Glasów z 2006;)

klaudia0

leci wlasnie na polsacie w sensie

klaudia0

O tak , "Dom Glassów" - obie części dobre. Polecam szczególnie ten z 2001 roku

EM_DE_KE_AS

no:) ta pierwsza leciała ostatnio w tv, a druga jest inna - ta babka taka psychiczna:)

klaudia0

Tak:-) Ja tą pierwszą część dobrze zapamiętałam, bo pamietam że kilka lat temu zrobił na mnie wrażenie tamten film. Oba są dobre.

ocenił(a) film na 3
klaudia0

nie wiem czy lubicie trochę inne klimaty, ja przepadam za THE LOST ROOM po prostu uwielbiam... mimo że w sumie to nie lubię sf

lukasisko

nie znam, ale jak piszesz sf to ja też nie przepadam, ale zobaczę co to:)

klaudia0

ooo! wydaje się bardzo ciekawe:) Obejrzę w weekend koniecznie - dzięki:)

ocenił(a) film na 3
klaudia0

to jest coś co potrafię oglądać 20 razy i ciągle mi się podoba, nie wiem dlaczego... człowiek staje się dziwny na starość ;)

ocenił(a) film na 3
klaudia0

jak oglądniesz to powiedz co myślisz o tym. pzdr

lukasisko

Hej:) Obejrzałam pierwszą część - hehe jakie ciężkie pierdoły;)) spodziewałam się czegoś pokroju "melancholii" naprawdę dobrego filmu ;)) A to takie pierdoły choćby "lost";)) Ale powiedz czy pozostałe dwie są lepsze? To takie bardziej dla facetów było i może do facetów to trafia. Zastanawiam się na jakiej trzeba być bani, żeby wymyślić obiekt typu zegarek do którego wkłada się jajko i ono się ugotuje od razu:) Albo przyłoży się bilet do czoła i człowiek odlatuje o trzy stany dalej mocnym kopniakiem i upada na twarz. Poczucia humoru nie można mu odmówić;)

lukasisko

"The Lost room" z opisu wydaje się być fajny:-)

klaudia0

Miałam dać naciągane 4, ale po chwili namysłu daję jednak 3. Film bardzo słaby, przewidywalny praktycznie od początku. Temat może i był interesujący ale tu został przedstawiony w sposób nudny. Ledwo zmęczyłam ten film.

ocenił(a) film na 5
klaudia0

Oglądnęłam, bo też lubię takie klimaty. Pomysł? Dobry, ale źle wyreżyserowany.

klaudia0

Dla mnie początek był nudny, dopiero później się rozkręcił. Ale Film na takie naciągane 6 zasługuje.

klaudia0

Duchy? To nie były duchy :)) Film niezły, ale końcówka typowo amerykańska - przewidywalna i zbyt szybko podana na tacy.

dzina26

:) może nie duchy;) jak to pisałam to byłam w połowie filmu. W sumie to nie oglądałam jakoś wybitnie uważnie - choć się starałam - ale jednocześnie pracowałam, więc mi się podobał, ale może gdybym była skupiona tylko na filmie to widziałabym te niedociągnięcia jak Wy:)

dzina26

No to były takie jakby "alter ego" Grady'ego. A nawet kilka (3 o ile pamiętam).
On ich nie widział, tylko powiedzmy że sobie je wyobrażał. Rozmawiał właściwie sam ze sobą. To tylko widzowie mieli widzieć jego "drugie" i "trzecie" ja.

dzina26

No właśnie też się zastanawiałem, co na myśli miała założycielka tematu, bo przecież żadnych duchów tam nie było. :) Zrozumiałem jej wpis w ten sposób, że lubi ogólnie filmy z takimi motywami. ;) Dopiero komentarz Dziny26 uświadomił mi, że ona wzięła za duchy te subosobowości Grady'ego. Dla mnie od pierwszej sceny z ich udziałem sprawa była jasna. ;) Film był niezły, wszystko było dość ciekawie pokazane. Lubię te wtorkowe filmy na Dwójce, ale ten był dobry nawet na tle innych z tego cyklu.

klaudia0

Ja tak samo i film mi się podobał. Kto nie widział produkcji to polecam, bo jest naprawdę niezły. :)

ocenił(a) film na 1
CeCe

zdectdowanie wolę "dziwna prawda" i "dlaczego ty"...