Rogi

Horns
2013
5,9 47 tys. ocen
5,9 10 1 47335
5,8 22 krytyków
Rogi
powrót do forum filmu Rogi

ocenił(a) film na 5

Pierwsza połowa tego filmu jest zaskakująco ciekawa, świeża i pomysłowa. Przede wszystkim nastawiona na humor (często nawet czarny). Ogląda się ją przyjemnie i widz jest zaciekawiony tym, co dalej się wydarzy. Daniel Radcliffe całkiem nieźle ciągnie rolę. Jest sporo przyjemnego absurdu i kiczu.

Druga połowa, a właściwie im dalej w las, tym gorzej. Tak jak w pierwszej połowie czuć było pewną świeżość i fajne pomysły, tak cała ta historia kończy się chyba w najbardziej banalny sposób. Wraz z głównym bohaterem szukamy rozwiązania zagadki kto zabił jego kochankę, lecz ostateczne rozstrzygnięcie jest raczej proste do odgadnięcia (swoją drogą postać mordercy baaaardzo drętwo odegrana...) Finalna walka jest okropna, ale to nie z powodu brutalności scen (takich w tym filmie raczej nie uświadczymy), a przez tandetne efekty specjalne i zwyczajne natężenie głupoty i typowych odgrzewanych "zwrotów akcji" znanych z setek innych filmów. Poza tym, "Horns", a szczególnie to jak ta historia się kończy, trochę przypomina mi pierwszy "Zmierzch" i nie mówię tego w pozytywnym sensie.

To klasyczny przykład filmu z ciekawym potencjałem sprowadzonego na ziemię uproszczonym i po prostu nijakim zakończeniem, które nie zostaje w głowie po seansie.

Moja ocena: 5/10.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa