Zdecydowałam się obejrzeć ten film tylko dlatego, że grał w nim Michał Żebrowski. Cóż o filmie, film to czysta propaganda. Nie mówi całej prawdy o Polsce XVII wieku... Co więcej, film powstał na zlecenie Putina, także jakże tu by widzieć Polskę... To tylko ziarenko! (pojedynek Andriei i Kibowskiego). Hm najbardziej 'rozwaliła' mnie scena uderzenia gorącą kulą armatnią w miejce przechowywania prochu. No na bank rozwaliłoby to całą armię xDD
Propaganda w współczesnej baśni z jednorożcem i duchem Hiszpana hahahha :P
Nie podchodzi się do tego filmu na poważnie, bo i to nie jest poważny film historyczny, by ukazywał dobrze realia.
Jak Żebrowski mógł zgodzić się na występ w takiej kupie? Odpowiedź jest prosta dla kasy a wzięli go tylko z 1 powodu grał wcześnie w historycznych polskich filmach więc zrobiono to by zeszmacić ten wizerunek.
A to chyba strzał w 10, chociaż Żebrowski zaczął do wysokiego Ż i z każdym rokiem coraz gorzej. Ale wcale bym się nie zdziwił gdyby taki był cel.
Kojarzy się on z filmiem Ogniem i Mieczem więc zatrudnili go, machina propagandowa tak działa. Tak się robi pranie mózgu na wschodzie. Teraz pewnie też kręcą podobne kłamstwa o Ukraińcach którzy walczą o swoje wschodnie tereny, że to Benderowcy zbrodniarze itp, szkoda że nikt nie nakręci prawdy o samych Rosjanach którzy widzą świat tak jak im wygodnie.
Sam się lecz i to u Putina poda ci tabletkę śmierci. Idź do Ruskiej szkoły i dowiedz się czego tam się uczy o Polkach a wtedy pogadamy.
Idż do psychiatry, dostaniesz tabletkę i przestaniesz widzieć Putina w lodówce.....
Potrzeba lizania dupy amerykanom jest u ciebie równie wielka jak potrzeba oddychania lub zaspokajania pragnienia.
Więc bierz się do roboty ciulu, zapewne jakiś jankes właśnie skończył srać.....
Po więc używasz tego języka? Skoro nienawidzisz własnego kraju weź się wyprowadź nikt cię tu kajdankami nie trzyma. Polska to nie kraina dla lewaków możesz powędrować gdzie chcesz.
...ale ja nienawidzę tylko debili twojego pokroju. I dlatego mam się wyprowadzać....?