PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=356399}

Rok 1612

1612
2007
4,7 11 tys. ocen
4,7 10 1 11162
4,0 3 krytyków
Rok 1612
powrót do forum filmu Rok 1612

Zdecydowałam się obejrzeć ten film tylko dlatego, że grał w nim Michał Żebrowski. Cóż o filmie, film to czysta propaganda. Nie mówi całej prawdy o Polsce XVII wieku... Co więcej, film powstał na zlecenie Putina, także jakże tu by widzieć Polskę... To tylko ziarenko! (pojedynek Andriei i Kibowskiego). Hm najbardziej 'rozwaliła' mnie scena uderzenia gorącą kulą armatnią w miejce przechowywania prochu. No na bank rozwaliłoby to całą armię xDD

deppowa

Propaganda w współczesnej baśni z jednorożcem i duchem Hiszpana hahahha :P
Nie podchodzi się do tego filmu na poważnie, bo i to nie jest poważny film historyczny, by ukazywał dobrze realia.

użytkownik usunięty
pixi222

Jak Żebrowski mógł zgodzić się na występ w takiej kupie? Odpowiedź jest prosta dla kasy a wzięli go tylko z 1 powodu grał wcześnie w historycznych polskich filmach więc zrobiono to by zeszmacić ten wizerunek.

W czyich oczach ? Pisz za siebie ;)
Dla mnie Żebrowski tu pasował do swojej roli.

ocenił(a) film na 1

A to chyba strzał w 10, chociaż Żebrowski zaczął do wysokiego Ż i z każdym rokiem coraz gorzej. Ale wcale bym się nie zdziwił gdyby taki był cel.

użytkownik usunięty
Marek_Antoniusz

Kojarzy się on z filmiem Ogniem i Mieczem więc zatrudnili go, machina propagandowa tak działa. Tak się robi pranie mózgu na wschodzie. Teraz pewnie też kręcą podobne kłamstwa o Ukraińcach którzy walczą o swoje wschodnie tereny, że to Benderowcy zbrodniarze itp, szkoda że nikt nie nakręci prawdy o samych Rosjanach którzy widzą świat tak jak im wygodnie.

ocenił(a) film na 8

"...machina propagandowa..." Ludzie leczcie się...

użytkownik usunięty
dardre

Sam się lecz i to u Putina poda ci tabletkę śmierci. Idź do Ruskiej szkoły i dowiedz się czego tam się uczy o Polkach a wtedy pogadamy.

ocenił(a) film na 8

Idż do psychiatry, dostaniesz tabletkę i przestaniesz widzieć Putina w lodówce.....

użytkownik usunięty
dardre

Troll na usługach KGB?

ocenił(a) film na 8

Potrzeba lizania dupy amerykanom jest u ciebie równie wielka jak potrzeba oddychania lub zaspokajania pragnienia.

Więc bierz się do roboty ciulu, zapewne jakiś jankes właśnie skończył srać.....

użytkownik usunięty
dardre

Więc Bycie ruską podkładką jest w modzie?

ocenił(a) film na 8

Bycie polskim głupkiem jak widać z mody nie wyszło....

użytkownik usunięty
dardre

Po więc używasz tego języka? Skoro nienawidzisz własnego kraju weź się wyprowadź nikt cię tu kajdankami nie trzyma. Polska to nie kraina dla lewaków możesz powędrować gdzie chcesz.

ocenił(a) film na 8

...ale ja nienawidzę tylko debili twojego pokroju. I dlatego mam się wyprowadzać....?

dardre

Potwierdzam, takich polskich ćwierćinteligentów jest pełno. Skoro nie nasz, to od razu lewak??? Ludzie, brakuje wam inteligencji, wyobraźnii, stylu i wciskacie tylko wszystkim swoją tanią demagogię. Żyjecie w utopii, tacy z was patrioci a swoich chcecie wyrzucać. Leczcie się na mózg.