Tez się zastanawiałam po obejrzeniu filmu.W sumie może trochę "Please give"? Podobny "zwyczajny" klimat.
teraz wchodzi "pożyczony narzeczony" do kin- czytałam książkę i sądzę że jeśli go dobrze zrobili to warto obejrzeć
polecam od siebie. może nie aż tak BARDZO podobne do The Romantics, ale warte uwagi:
Remember Me
All Good Things (trochę thrillerek :)
Love and Other Drugs
Brothers
Punch-Drunk Love (nietypowy i wywołujący różne odczucia, ale... co kto lubi)
jak macie jakieś podobne do wyżej wymienionych (np. Last Night, który był dla mnie bardzo dobry) to bardzo proszę o pisanie.
hh
Do Last Night podobny klimat znajdziesz w filmie Closer. Polecam też My Blueberry Nights, ale to juz troszke inny klimat
dzięki, dzięki. Closer oglądałem dawno temu i szczerze mówiąc to nie jestem w stanie sobie przypomnieć go za cholerę (pewnie nastukałem się z deka i stąd pewne zaniki heh), a My Blueberry Nights muszę obejrzeć skoro polecasz ten obraz. pzdr
hh
Filmy, które klimatycznie są podobne do tego:
Before Sunrise
Before Sunset
Once
In search of midnight kiss
Mocniejsze:
Niewierna
Butterfly on the wheel
Uwielbiam tego typu filmy.
no to ja też dołożę swoje 5 groszy:
An Education
One day.
Ta sama reżyserka ale pierwszy film znacznie lepszy. Rewelacyjna muzyka i świetna gra Carey Mulligan. A jak już mowa o niej to zagrałą w nawet spoko filmie Carey Mulligan wraz z Keirą Knightley.
Może niezbyt podobny "klimat", ale jeśli chodzi o prostotę i problemy dnia codziennego - "Never let me go".
Pozdrawiam
Wczoraj obejrzałam Friends with kids, który jest równie prosty, a przy tym bardzo ciepły. Polecam też Like crazy.