7,2 23 tys. ocen
7,2 10 1 22999
7,7 6 krytyków
Romper Stomper
powrót do forum filmu Romper Stomper

Świetny film

ocenił(a) film na 9

Przede wszystkim dlatego, że jako jedyny o tej tematyce pokazuje historię gangu skinheadów z całkowicie obiektywnego punktu widzenia, twórcy w żaden sposób nie oceniają bohaterów - pokazują jedynie ich powolne spadanie głową w dół.

ocenił(a) film na 9
gekonum

A dla mnie właśnie film, ze złej strony pokazał środowisko Skinheadów... Szkoda, że autor chciał za wszelką cenę pokazać, że każdy Skin jest bandytą (nie wiem czy to określenie pasuję, ale innego nie potrafiłem użyć) który bez skrupułów potrafi zabić drugiego człowieka. Film ogólnie mi się podobał, ale nie podobało mi się to w jaki sposób została przedstawiona ta subkultura.

Notoriouss

W inny sposób pokazać nie można, z natury osoba która wyznaje tego typu poglądy jest "zła" jest "bandytą" i degeneratem, dla którego niema miejsca w cywilizowanym społeczeństwie. Czy w garniturze, czy żyjąc jak bydło są takimi samymi śmieciami.
Film pokazuje świat skinów, świat którego należy się obawiać, ponieważ coraz więcej młodzieży ma tego typu poglądy.

segativ

Świat skinheadów to piwo, football i muzyka, a nie nazizm! Ta subkultura nie ma nic wspólnego z nazizmem!
Prawdziwy skinhead jest apolityczny i nie może być rasistą. Wk*rwia mnie to, że każdy ma coś do powiedzenia na temat skinów, mimo że nie ma bladego pojęcia o tym ruchu. To się nazywa ignorancja!

ocenił(a) film na 8
gekonum

Australijczycy mają skłonność do przesadzania- pokazanie w kilku scenach skinów zachowujących się jak zwierzęta to naiwność i przekoloryzowanie (jeszcze te panienki pomalowane jak w teatrze). Poza tym film bardzo dobry i zmuszający do myślenia.