totalne zupełne kompletne dno.
w tym filmie NIC sie nie dzieje. Zupełnie nie da się tu niczym zainteresować, zrywy akcji urywają się zanim się zaczną, fabuła jest pozbawiona jakiegokolwiek sensu, pomijam fakt, że nic tam do siebie nie pasuje.
Rozwiązanie jest tu jednak w pewien sposób nieprzewidywalne: nigdy w życiu bym się nie spodziewała, że film zakończy się tak beznadziejnie bez sensu i totalnie bez jakiegokolwiek polotu. Trailer zapowiadał ciekawą akcję, czekałam na jakieś ogromne "WOW!", a tymczasem okazuje się, że chyba pierwszy lepszy polityk czy moherowa babcia miałaby do opowiedzenia ciekawszą historię.
Żal czasu, który poświęciłam na oglądanie tego gniota.
W zasadzie nie wiem czy ten film zasługuje chociaż na 1/10, nawet nie wiem za co mógłby go dostać, nawet krajobrazy - jakkolwiek malownicza Grecja i jej wyspy, ale zostały ukazane w tak mało ciekawy sposób i z kiepskimi obrazami, że aż Grecja brzydnie po tym "filmie". Niestety punktacja nie przewiduje oceny 0/10, ani punktów ujemnych.
Doradzam następnym razem wybrać film akcji bądź sensacyjny, a nie thriller. Thriller ma co prawda trzymać w napięciu, ale " ciekawe akcje " nie są tu elementem niezbędnym, ponieważ od tego są jak już wspomniałam filmy akcji lub filmy sensacyjne. Co do oceny filmu, to nawet jeśli komuś się nie podobał, to powinno się wziąć pod uwagę dobrą grę aktorską, przede wszystkim Mortensena. Według mnie zakończenie jak i cały film jest dobre.
Też się rozczarowałem. Tylko początek mi się podobał bo zapowiadał się fajny dramat/romans z gwiazdorską obsadą. Potem niestety film wszedł w fazę thrillera i idiotycznej podróży pełnej tajemnic i zwrotów akcji. Niestety nie trzymało to w napięciu a bardziej irytowało.