PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=609587}

Rozstanie

Jodaeiye Nader az Simin
2011
7,6 39 tys. ocen
7,6 10 1 39294
8,3 58 krytyków
Rozstanie
powrót do forum filmu Rozstanie

!!!

ocenił(a) film na 7

Hmm wg.mnie "W Ciemnosci" lepsze...i bardziej zasługiwało na Oskara...Rozstanie zwykły
film obyczajowy,nie wiadomo kto ukradł wkoncu te pieniądze???Koncówka tez bez sensu
troszke...
OCENA 7/10

ocenił(a) film na 6
devil_ts

Pieniądze zabrała żona przed odejściem (sam początek filmu, w momencie gdy przeliczała pieniądze)

Końcówka bez sensu raczej dla kompletnego idioty. To jest właśnie ten wybór, sama chciała wyjechać za granicę, ale ojciec jej potrzebował...

ocenił(a) film na 7
Simple_man

No tak ale jak ona na początku liczyła kase to córka to widziała...Bo potem płaciła tym kolesia co im meble wynosili...wiec nie wiem:)

ocenił(a) film na 9
devil_ts

Radziłabym trochę głębiej spojrzeć na ten film :) Córka wiele rzeczy widziała i wykazała się ogromną dojrzałością niektóre fakty zachowując dla siebie. Na mnie wywarł ogromne wrażenie. A końcówka świetnie daje do myślenia, nie wszystko musi być powiedziane wprost.

ocenił(a) film na 6
marilynmonroe

Nie wiem czy końcówka aż tak daje do myślenia...
Ostatnia minuta daje nam jedynie pytanie bez odpowiedzi.

ocenił(a) film na 9
Simple_man

Zależy jak kto patrzy, ja się zastanawiałam kogo bym wybrała na miejscu tej dziewczyny. Chyba o to chodziło twórcom.

ocenił(a) film na 6
marilynmonroe

No i to właśnie napisałem...
,,Nie wiem czy końcówka aż tak daje do myślenia...
Ostatnia minuta daje nam jedynie pytanie bez odpowiedzi."

ocenił(a) film na 8
devil_ts

...czemu na filmwebie jest tylu ignorantów i kretynów... to że ktoś nie rozumie w filmie tego czy owego, bo "gar" ma słaby albo się nie wyspał, nie znaczy że film jest słaby.
Cały filmweb to banda genialnych krytyków, nie ma co. O filmach wiedzą wszystko. Najlepiej dać im kasę i kamerę, na pewno żyłka reżysera też w nich drzemie i za pstryknięciem palców zrobiliby arcydzieło.
p.s. post napisany generalnie... bom się wkurzył